.

Aquest Nadal es tornarà a projectar sobre la façana de l’hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant un mapping de temàtica nadalenca, a la Plaça Berenguer d’Entença. Es tracta d’un espectacle audiovisual en què es mostraran escenes típiques del Nadal al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, com ara l’encesa de llums, el tió, el dinar de Nadal, el pessebre de la Masia de Castelló, Cap d’Any, la visita de l’Home dels Nassos, els Reis d’Orient, etc. El més característic d’aquest espectacle, que es va estrenar l’any 2015, és que cada any els protagonistes són els alumnes de P-5 de l’Escola Mestral de l’Hospitalet de l’Infant i l’Escola Valdelors de Vandellòs i que és un projecte personalitzat, creat exclusivament per al municipi.

Als vuitanta nens i nenes que enguany cursen P-5 se’ls ha gravat aquesta setmana, distribuïts en grups petits, davant d’un croma al Teatre-Auditori de l’Hospitalet de l’Infant, per simular la seva presència  i participació en les diferents escenes de què consta el muntatge. Gràcies a uns treballs de postproducció, els nens i nenes apareixeran sobre uns fons d’animació, com si haguessin entrat en uns dibuixos animats, segons ha explicat l’empresa que l’ha elaborat, Nueveojos, que és la mateixa que va fer el mapping sobre la història de la zona i la construcció i remodelació de l’antic hospital. Com a fil conductor, s’utilitzarà novament una nadala de Judit Farrés, amb una lletra adaptada per a l’ocasió que fa referència al Nadal al municipi.

El mapping, dirigit per Carles Mora i amb una durada de 10 minuts, s’estrenarà el divendres 1 de desembre, a les 18.30h, aproximadament. A partir d’aleshores, fins al dijous 4 de gener es podrà veure principalment els caps de setmana, dos cops al dia (a les 18 i a les 19h) a la Plaça Berenguer d’Entença, on hi ha la façana principal de l’hospital gòtic (concretament, els dies 2, 3, 8, 9, 15, 16, 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre; i 2, 3 i 4 de gener).

“Amb aquest espectacle original, de color i fantasia, volem que la gent surti al carrer durant les festes, dinamitzar el comerç local, donar importància al nostre patrimoni i alhora ‘fer poble’ i implicar els veïns en els projectes culturals que tira endavant l’Ajuntament”, ha recordat la regidora de Cultura i Ensenyament, Núria Ortiz.