.

.

TOTS 21


Monument al deportat de Torredembarra Esteve Cañellas, al Parc de cal Llovet,

Una quarantena d’ajuntaments integrants de la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme, Mai Més, que impulsa l’Amical de Mauthausen i altres Camps, estan convocats el proper divendres 3 de novembre a la III Trobada d’Ajuntaments que tindrà lloc al Casal Municipal de Torredembarra.

Aquesta tercera trobada es la continuïtat de les que van tenir lloc a Vilafranca i a Santa Coloma, i consolida una Xarxa de municipis amb l’objectiu comú de treballar per la memòria i dotar d’eines als ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans.

Aquesta nova trobada sota la coordinació institucional de l’ajuntament colomenc, l’acolliment del municipi de Torredembarra i la gestió de l’Amical, vol ampliar l’àmbit territorial de la Xarxa i créixer a tot l’estat, amb la incorporació de nous municipis i la signatura de nous convenis entre ajuntaments i Amical.

A Torredembarra la Xarxa debatrà sobre la organització municipal per a fer front al desenvolupament de les polítiques públiques de memòria. Organització política, suports tècnics, pressupost, programes, etc. Sobre els espais de memòria de les ciutats (monuments, plaques, nomenclàtor carrers, etc).; sobre la definició, ordenació i difusió dels recursos didàctics, i les experiències municipals al servei dels tècnics i electes municipals. I el Treball en Xarxa i la coordinació intermunicipal, i el suport municipal als centres de secundària per poder arribar als joves.

En aquesta nova trobada, Jordi Guixè, director de l’Observatori Europeu de la Memòria, farà una ponència sobre ‘La memòria històrica i el seu encaix en el present. Una mirada a les experiències europees’, i es presentaran les experiències municipals de Tarragona, Manresa i Xàtiva.

També està previst un Homenatge als deportats i deportades al monument al deportat de Torredembarra Esteve Cañellas, al Parc de cal Llovet, amb una ofrena floral i foto d’alcaldes/ses, regidors/es i membres de la Xarxa, per acabar la Trobada amb unes visites al Refugi antiaeri i al Patronat Antoni Roig de Torredembarra.