.

Un moment de l'acte reindicatiu celebrat a Tarragona

Un moment de l’acte reindicatiu celebrat a Tarragona

Les persones amb paràlisi cerebral han reclamat avui, Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral (primer dimecres d’octubre), el seu dret a poder formar la seva pròpia família i viure de manera independent amb les seves parelles, per al que requereixen de suports tècnics, humans i econòmics per part de les administracions públiques, a causa de la seva situació social de partida, que es troba en desavantatge a la de qualsevol ciutadà sense discapacitat.

Així mateix, les persones amb paràlisi cerebral han reclamat la coordinació entre les àrees públiques de salut, benestar social i educació, ja que les famílies viuen una “autèntica descoordinació” durant els primers anys de vida de la persona amb paràlisi cerebral. I una vegada que la paràlisi cerebral és diagnosticada, el col·lectiu demana la gratuïtat de les ajudes tècniques i els tractaments prescrits.

El manifest i un flashmob

El manifest -subscrit pels 230 centres especialitzats d’atenció a la paràlisi cerebral que conformen el col·lectiu ASPACE- ha estat llegit públicament per persones amb aquesta discapacitat de forma simultània en les principals ciutats d’Espanya com a part de les activitats que han tingut lloc arreu i que han estat organitzades pel moviment associatiu ASPACE amb motiu del Dia Mundial de la Paràlisi Cerebral.

Entre aquestes activitats cal destacar l’organització d’una flashmob simultània arreu de l’estat espanyol, participativa i inclusiva, que a Tarragona ha estat organitzada per l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral La Muntanyeta a la plaça de la Font de Tarragona. En el mateix indret, s’ha realitzat la lectura del manifest unitari. L’acte ha comptat amb la presència de diversos regidors de l’Ajuntament de Tarragona.

Així mateix, per commemorar aquest dia, s’il·luminaran de blau i taronja (els colors d’ASPACE) nombrosos edificis i monuments de tot Espanya (com la façana de l’Ajuntament de Tarragona).

A les xarxes socials, el moviment ASPACE ha posat en marxa la campanya ‘Un petó per la paràlisi cerebral’, que amb l’etiqueta #BesosDMPC està inundant les xarxes d’imatges de suport a la paràlisi cerebral.