.

Tres dels acusats, aquest dilluns en l'inici del judici, protegits amb armilles antibales. Foto: ACN

Els quatre acusats de matar un treballador d’una empresa del polígon d’Entrevies de Tarragona l’estiu del 2002 han negat els fets aquest dilluns en el judici que ha començat a l’Audiència. Un d’ells ha afirmat que tot el que va declarar a la policia s’ho havia inventat a partir de rumors que havia escoltat a la presó i ha negat que participés en el crim.

Els altres tres s’han acollit al seu dret de no declarar i només han ratificat, a preguntes de la defensa, la declaració d’innocència que van manifestar davant el jutge d’instrucció. S’enfronten a penes de fins a 25 anys de presó. El judici ha arrencat entre fortes mesures de seguretat i als quatre acusats se’ls ha facilitat una armilla antibales.

El primer dels acusats, Enrique Santiago, ha assegurat que tot el que va declarar davant del jutjat d’instrucció s’ho havia inventat a partir dels comentaris i rumors que havia sentit a la presó. “M’ho vaig inventar perquè em deixessin en pau, tot em venia a mi i tot el què vaig dir va ser d’escoltar-ho a la presó”, ha etzibat. Santiago ha afirmat també que va ser ell qui va robar un cotxe a la localitat de Garraf i que el seu cunyat i el germà d’aquest no hi van tenir res a veure. “Em vaig enfadar amb el meu cunyat perquè em va dir que em deixaria diners i no me’ls va deixar, per això el vaig involucrar”, ha aclarit.

Durant l’inici de la vista oral s’ha fet lectura de la seva declaració davant del jutjat d’instrucció i s’han pogut sentir les gravacions de les converses telefòniques que va mantenir amb familiars seus. L’home s’ha retractat de qüestions rellevants declarades en fase d’instrucció com el fet que es produís una reunió prèvia a Tarragona per planificar l’atracament a l’empresa del polígon d’Entrevies. “En cap moment vaig anar al polígon”, ha insistit. Santiago ha explicat que va creure que la seva detenció es devia a tràfic de droga o per un furt.

Per la seva banda, l’acusat d’haver disparat el tret mortal contra el treballador, Ramon Morte, s’ha acollit al dret de no declarar i s’ha ratificat en la declaració judicial en què negava els fets. Els altres dos implicats, José Morte i Manuel Giménez, han optat per respondre només a les preguntes del seu advocat defensor i també han subscrit les declaracions efectuades en fase d’instrucció en les quals es desvinculaven de l’atracament i del crim. Durant la vista oral, els acusats han vestit unes armilles antibales per motius seguretat i diversos agents dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat per l’edifici.

/* JS para menú plegable móvil Divi */