.

L'informe reflecteix tots els avanços i desafiaments realitzats durant l'any passat per ELIX

L’informe reflecteix tots els avanços i desafiaments realitzats durant l’any passat per Elix

Elix Polymers, productor líder especialitzat en materials termoplàstics, plasma el seu compromís corporatiu amb la sostenibilitat i la seva posada per la transparència, amb la publicació de la seva Memòria de Sostenibilitat corresponent a l’exercici 2018.

Aquest informe, que reflecteix tots els avanços i desafiaments realitzats durant l’any passat per Elix, descriu a més el progrés anual d’aquesta companyia realitzat segons directrius dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides, de la qual formen part com a socis del Pacte Mundial.

David CastañedaCEO d’Elix Polymers va ressaltar: “Vull aprofitar la presentació de la nostra memòria de sostenibilitat, per a compartir els reptes que afrontem actualment com a sector en els quals Elix Polymers participa. Els productes plàstics tenen unes propietats úniques, els beneficis de les quals han contribuït al desenvolupament i avanç de la nostra societat. D’altra banda, la seva mala gestió està generant impactes ambientals negatius i indesitjables en el medi natural. Per això, com a empresa del sector químic, estem evolucionant cap a una economia circular, gestionant d’una manera sostenible els recursos naturals, la cadena de subministrament i els residus generats”.

“Som molt conscients del nostre compromís amb la sostenibilitat, per la qual cosa hem incrementat considerablement el nostre esforç inversor per a millorar i reduir l’impacte dels nostres processos, destinant en 2018 al voltant de 2 milions d’euros en la protecció del medi ambient. També hem aconseguit augmentar la nostra eficiència en l’ús dels recursos naturals, reduint, per exemple, en un 10,26% nostres emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI), responsables del canvi climàtic”, va comentar Castañeda.

Elix continua apostant pel desenvolupament de productes més sostenibles, una aposta estratègica que demostra amb projectes que donin lloc a solucions més sostenibles per a aplicacions actuals. Exemple d’això és el desenvolupament de materials basats en matèries primeres de fonts renovables, i en altres casos quan és possible, en matèries primeres no renovables, però més sostenibles.

Tots aquests esforços han fet que Elix Polymers sigui reconeguda amb diversos guardons com: el Best Polymer Producers Awards for Europe en 2017 i 2018, que distingeix a la millor empresa fabricadora d’ABS de l’any; el doble guardó en les categories Clima i Exporta dels prestigiosos Premis RSE del Sector Químic entregats per FEIQUE; i, el Premi APPORT en la categoria Innovació i Emprenedoria atorgada per l’Agrupació per a la Promoció del Port de Tarragona (Espanya).

Judith Banus, responsable del Programa de Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa va comentar: “En 2018 hem redefinit els objectius que marquen les línies estratègiques en l’acompliment operatiu d’Elix, agrupats en aquests quatre pilars: Satisfacció dels nostres clients, Desenvolupament de l’equip humà, Operació sostenible del negoci, i una Gestió econòmica responsable. De forma transversal a aquests pilars, actuem amb criteris d’ètica i transparència en totes les relacions que establim, tant en l’àmbit intern de l’organització com amb els nostres diferents grups d’interès externs”.

Una altra fita important en la història d’Elix Polymers en l’últim any, va ser l’acord de venda de la companyia aconseguit per SUN Capital Partners amb Sinochem International, membre de Sinochem Group, i que va finalitzar amb la venda de la companyia el gener de 2019. Sobre aquest tema, David Castañeda va comentar: “Amb aquest pas culmina una etapa reeixida de la nostra companyia, en la qual, sota la tutela de Sun Capital PartnersElix s’ha desenvolupat i consolidat com a líder en els seus mercats. En la nova etapa que iniciem, assumirem nous reptes de la mà de Sinochem International, amb noves oportunitats de creixement i d’accés a nous mercats”.

I després va concloure: “Us convido a descobrir la nostra Memòria de Sostenibilitat 2018, la qual materialitza mitjançant resultats específics, el nostre acompliment en la implementació de bones pràctiques, i consolida el nostre compromís amb la responsabilitat social corporativa i la sostenibilitat”.

Durant l’elaboració de la Memòria s’han considerat la Guia GRI Standards de la Global Reporting Initiative (GRI), principal referència mundial en l’elaboració d’aquest tipus d’informes.

La Memòria de Sostenibilitat 2018 d’Elix Polymers, es troba publicada en la pàgina web corporativa www.elix-polymers.com/es/sostenibilidad.