.

.

TOTS 21


Foto de la presentació dels premis

Foto de la presentació dels premis

L’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i Repsol, com a patrocinador,han presentat aquest matí una nova edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer, la trenta-dosena, que es reinventa i reneix com a premi de referència del Campde Tarragona.L’objectiu és reforçarles comarques del Camp de Tarragona com a escenari d’interès periodístic en totes les seves vessantsipotenciarla qualitat del periodisme que es fa al territori, alhora que afavoriruna major participació, mantenint la qualitat del guardó.Els canvis que inclouen les bases impliquen tres modalitats a concurs i una quarta d’honorífica.

Pel que fa a la nova categoria Periodisme Camp de Tarragona, els treballs hauran de tractar sobre el Camp de Tarragona en qualsevol dels seus àmbits i s’admetran candidats provinents de qualsevol indret del món. La dotació econòmica és de 8.000 euros.Respectant l’esperit dels Mañé i Flaquer, es manté la categoria dePremi Turístic.El premi manté els 6.000 € en metàl·lic i el compromís de l’Ajuntament d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre Torredembarra per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català. La novetat és que s’admetrantreballs provinents de mitjans de comunicació de qualsevol indret del món.

poden optar al premi els periodistes que treballin en mitjans de comunicació del Camp de Tarragona. La temàtica és lliure i la dotació econòmica del premi és de 3.000 euros. Una altra de les novetat d’enguany és el Premi honorífic del jurat, sense dotació econòmica, que reconeixerà la trajectòria d’un periodista, ja sigui nacional o internacional.

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha ressaltat que,amb aquesta reformulació del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer,Torredembarra es posa al capdavant del Camp de Tarragona per projectar el territori en l’àmbit de la comunicació. Per la seva part, la regidora de Cultura de Torredembarra, Núria Batet, ha explicatqueaquest treball conjunt amb el Col·legi de Periodistesajudarà a impulsar la figura de Mañé i Flaquer com a referent periodístic a Catalunya i l’Estat, tenint en compte que el torrenc va ser el primer periodista professional de tot l’Estat i que entre les innovacions que va aportar als mitjans de l’època destaca la creació de la figura del corresponsal desplaçat.

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodisme de Catalunya, Coia Ballesté, hamostrat la satisfacció per aquesta renaixença dels Mañé i Flaquer, que significaràun “plus de qualitati una injecció d’autoestimapel periodisme que es fa al nostre territori”. “Sense un periodisme fort, fiable, responsable i fidel als principis del codi deontològic hi perd la societat en el seu conjunt”, ha asseverat. En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat Josep Bertran, responsable de comunicació i relacions externes de Repsol a Tarragona: “Necessitem un periodisme rigorós i uns periodistes que excel·leixin en la seva feina. Els Mañé i Flaquer volen ser un estímul i, a la vegada, un reconeixement a la feina ben feta i crec que els canvis que avui s’han explicat refermen aquesta voluntat”