.

.

TOTS 21


Presentació de la nova edició del Concurs de Castells aquest matí

Presentació de la nova edició del Concurs de Castells aquest matí

El Concurs de Castells celebrarà la seva XXV Edició amb un documental que repassarà la trajectòria i història del certamen casteller que enguany arriba amb el nombre més gran de colles de la seva història, fins a 42, en tres dies.

La primera jornada tindrà lloc el diumenge 28 de setembre a Torredembarra, municipi que s’incorpora així amb el seu Concur7 i on enfilaran castells les 12 últimes colles de la classificació. Les altres dues cites seran a la Tàrraco Arena Plaça el cap de setmana del 4 i 5 d’octubre. La jornada de diumenge al matí comptarà amb les 12 primeres colles classificades del Rànquing Estrella mentre que el dia anterior, dissabte, a la tarda ho hauran fet les 18 colles següents de la llista.

El preu del dissabte serà enguany menor als 12€ de l’edició del 2010 on hi va haver problemes tècnics en l’adquisició massiva d’entrades, “un problema per al que s’està treballant per tal que no es torni a repetir” comenta la consellera de cultura, Begoña Floria. El director del certamen, Xavier Gonzàlez reconeix que “l’error va ser equiparar en mateix valor econòmic les dues jornades” i afegeix que “enguany el preu de dissabte serà més simbòlic per tal d’omplir la Plaça”.

L’aportació econòmica en premis cap a les colles per part de l’Ajuntament de Tarragona i Torredembarra serà de 150 mil euros. Les xifres apunten que participaran entre 13 i 14 mil castellers i un total d’entre 15 i 16 mil espectadors a la Plaça més els que ho segueixin mitjançant la cobertura televisiva. González afirma que “és el millor moment de projecció dels castells més enllà de les nostres fronteres” i que enguany la Biennal tornarà a programar actes complementaris com un documental.

Documental al Teatre Tarragona

Aquests 25 anys d’història del Concurs de Castells ha donat lloc a un documental per part de la periodista castellera Raquels Sans que es presentarà en públic al Teatre Tarragona l’1 de juny i que repassarà la trajectòria del certamen, vivències i fites, amb totes les colles convidades en un dia “que serà una gran trobada per mirar enrere” comenta González.

La primera edició del Concurs de Castells va tenir lloc a la Plaça de Braus de Tarragona el 2 d’octubre de 1932 amb Pau Casals com a president del jurat.