.

El concurs ha viscut un increment de colles respecte a 2023 i era puntuable per al Campionat de Catalunya. Foto: Cedida

Un total de 18 agrupacions han participat aquest diumenge 9 de juny de la XII edició del Concurs de Colles Sardanistes Vila de Constantí, que s’ha consolidat com un dels esdeveniments culturals de referència al municipi en aquests darrers anys. La Plaça de les Escoles Velles va tornar a ser l’escenari d’aquest concurs, puntuable per al Campionat de Catalunya.

Les colles sardanistes participants, en les categories infantil, juvenil, grans, veterans i sènior, procedien de Tarragona, el Vendrell, Valls, Barcelona, Terrassa, Ponts i Ceret. Entre les colles participants van destacar les dues colles locals, els Floquets de Constantí (en categoria infantil) i Llentiscle (en categoria juvenil).

L’acompanyament musical ha anat a càrrec de la Cobla Reus Jove, una de les cobles més importants del territori. Entre les sardanes que es van interpretar va destacar la nova sardana de Constantí, “Floquets de Constantí” composada per la cantautora i compositora tarragonina Anna Abad (Anna d’Ivori), que tot just s’estrenava ara fa un any, en l’anterior edició del concurs.

Totes les colles participants van rebre com a detall una ampolla d’oli de Constantí, envasat sota la marca “Vil·la de Centcelles” de la DOP Siurana, i amb una impressió relativa a la data de l’esdeveniment

Aquesta ha estat la dotzena edició d’aquest Concurs de Colles Sardanistes Vila de Constantí, un concurs que es va recuperar l’any 2017 de la mà del Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí.