.

.

TOTS 21


El xef Quach del restaurant El Terrat. Foto: David Oliete

El Mercat Central de Tarragona i Creu Roja organitzen una exhibició de cuina aquest dijous 13 d’octubre amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació, que se celebra aquest proper diumenge. A partir de les 11.00h del matí, el xef Quach del restaurant El Terrat de Tarragona cuinarà tres plats saludables amb productes de les parades del Mercat Central. A més, l’exhibició comptarà també amb explicacions simultànies i en directe de Mar Callau, nutricionista i dietista de Creu Roja, qui compartirà detalls i consells dels aliments entre tots els assistents.

Es tracta d’una activitat gratuïta però es pot reservar seient a través del web www.entradium.com

D’altra banda, una exposició fotogràfica de temàtica gastronòmica complementa les activitats al mercat amb motiu del Dia Mundial de l’Alimentació. Es tracta de “Km 0”, una exposició de Mariona Torrell, que explora la relació cromàtica entre fruites i verdures. Està instal·lada al vestíbul -1 del Mercat Central.

Tres exposicions fotogràfiques

A aquesta exposició d’aliments cal sumar-hi dues altres propostes fotogràfiques al mercat. La mateixa autora Mariona Torrell exposa també al vestíbul -1 el projecte “Vida”, mentre que Miriam Hierrezuelo exposa al vestíbul principal del Mercat Central “En un món de grisos”, el qual pretén mostrar a l’espectador la contemplació en les petites coses de la vida. Les dues autores han estat alumnes de Fotografia de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona.

Cinefòrum de la Creu Roja

A més, Creu Roja Tarragona també oferirà un cinefòrum sobre el capítol dedicat a Catalunya de la sèrie ‘Un paisaje en la cazuela’, produïda per la mateixa entitat, que repassa alguns dels productes i receptes més destacades de cada territori espanyol. El visionat del capítol, en aquest cas sobre els bolets, anirà acompanyat d’una xerrada amb consells i recomanacions d’una nutricionista sobre com utilitzar aquest producte de temporada a la cuina. L’activitat tindrà lloc el dia 20 d’octubre al local de Creu Roja a la Plaça dels Infants, de 16h a 17:30h (places limitades, amb inscripció prèvia).

Redacció