.

Imatge dels estands oberts el cap de setmana al Parc del Pescador

La pluja no va aigualir la mostra de vi i gastronomia “Cambrils, entrada al país del vi”. Malgrat les precipitacions del divendres i el diumenge a la tarda, més de 4.500 persones van visitar la cinquena edició de la fira celebrada del 10 al 12 d’octubre al Parc del Pescador de Cambrils. El gruix dels visitants es va concentrar dissabte a la tarda, quan es va generar el 44,15% de la recaptació total.

La mostra va tancar diumenge amb 3.933 tiquets venuts, 6.686 tastos i 2.198 tapes elaborades pels restaurants de Cambrils a la carpa Cambrils Cuina. A això cal sumar les tapes que els productors gastronòmics van servir directament des dels seus estands.

Pel que fa a les activitats, el tast guiat de divendres es va haver de suspendre per la pluja, però els altres dos es van omplir fins al màxim d’aforament, 50 persones a cadascun. Vivian Tavares i Sandra Sala, de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, van presentar vins i caves de la mostra dissabte i diumenge a la tarda. Una altra de les activitats més ben valorades va ser l’animació infantil.

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha afirmat que la fira és un esdeveniment consolidat que forma part d’un projecte més gran per promocionar els productes de proximitat com a ingredients principals de la singularitat i l’excel·lència gastronòmica. També va explicat que, com a novetat d’enguany, la Fira ha sortit del Parc del Pescador, ja que els restaurants presents a la mostra han ampliat la carta amb els vins i caves participants i els han promocionat amb preus especials.

Per la seva banda, el regidor de Turisme, Xavi Martí, ha destacat la confiança dels cellers que han vingut les cinc edicions i l’assistència de visitants estrangers. A més, ha posat de manifest l’alt nivell dels visitants, que en general demostren coneixements i molt d’interès pel món del vi i vénen buscant qualitat.