.

La plaça de Dames i Vells serà, de nou, l’escenari de la 3a edició del Vermut Popular del Ball de Dames i Vells, que enguany celebra Sant Magí aquest 13 d’agost amb un acte popular que començarà a les 12 del migdia a la plaça de Dames i Vells de Tarragona i que, com en edicions precedents, finalitzarà amb una fideuà per a tots els assistents.

Com en edicions anteriors, enguany es planteja la 3a edició del Concurs de Disfressa i Versots de Parella de Dama i de Vell o Autoritat, una trobada que repta a la imaginació i creativitat dels ciutadans, que poden experimentar de primera mà com és participar en el ball parlat com a actors.

Les parelles que desitgin prendre-hi part hauran d’interpretar de 2 a 6 estrofes de text, originals i escrites per ells mateixos, i representar-les a plaça davant del públic. El jurat valorarà la caracterització dels actors, la interpretació i els textos i el premi és sorpresa, ja que els participants el coneixeran el mateix dia del vermut. Els interessats a participar en el concurs poden fer-ho inscrivint-se per correu a l’adreça damesivells@gmail.com.

Concurs de Versots

Les oportunitats d’experimentar amb la creativitat no s’acaben aquí. El Vermut Popular d’enguany comptarà amb dos nous concursos.

D’una banda, la 1a edició del Concurs de Versots, que ofereix la possibilitat de posar el propi gra de sorra en el text del ball d’enguany. Les persones que vulguin participar -aportant la seva visió de la realitat tarragonina o d’àmbit nacional o internacional- hauran de dipositar, el mateix dia del vermut, les seves propostes de text en una urna que hi haurà preparada per a l’ocasió, junt amb el seu nom i telèfon.

Els textos hauran de seguir l’estructura tradicional del ball -heptasíl·labs i rima consonant- i poden ser fòrmules de quatre versos o més. Els guanyadors seran anunciats al final del Vermut Popular.

Concurs de fotografia a través d’Instagram

Enguany també s’obre la 1a edició del Concurs d’Instagram que vol recollir les millors imatges i selfies dels assistents al vermut durant el dia 13. Per a participar cal venir a l’acte, gaudir del dia i penjar les imatges abans del dia 20 d’agost de 2017.

Per a prendre part del concurs, caldrà que els participants segueixin el perfil de ball parlat a Instagram, a través de instagram@damesivellstgn i que etiquetin les imatges amb el hastag#vermutdamesivells2017.

Les bases senceres dels tres concursos -interpretació a plaça, versots i fotografia per a Instagram- es poden consultar a través de la web: www.damesivells.cat

Tallers i activitats

A banda dels concursos, la 3a edició del Vermut Popular també comptarà amb altres activitats, com el Taller de la Rumba de Dames i Vells que acostarà, un any més, els participants aquesta peça musical, que compta amb la lletra a càrrec d’Oriol Grau i la música a càrrec de l’Enric ‘Xato’ Grau.

L’acte tancarà amb una fideuà per a tots els assistents, a preus populars, i molta música per ballar i gaudir de Sant Magí, en un acte que enguany és possible gràcies a la col·laboració de Cerveses Estrella Damm, Coca-cola, Vermut Yzaguirre, La Mestressa del Tòful, Serveis d’Hostaleria Jofre, Estudiblanch.cat i l’Ajuntament de Tarragona.