.

Una tècnica del museu supervisant el trasllat. Foto: Museu Picasso Barcelona

Una tècnica del museu supervisant el trasllat. Foto: Museu Picasso Barcelona

Traslladar un quadre de 260 X 194 cm i que, a sobre, sigui una de les obres més famoses de Pablo Picasso és tot un repte. I això és el que ha fet la Fundació Joan Miró en un procés que ha durat més de nou hores i ha necessitat una trentena de professionals. Las Meninas dorm ja a la Fundació Miró després que s’hagi traslladat des del Museu Picasso de Barcelona.

Ha estat una mudança de pel·lícula a causa de l’envergadura de l’obra, una obra que s’exhibirà a la fundació del 20 d’octubre al 25 de febrer de 2024, en motiu de l’exposició que organitzen al costat del museu de referència del pintor i escultor espanyol.

El trasllat es va dur a terme el dilluns al matí en una complexa tasca que passava per despenjar i moure l’obra de manera minuciosa. Cada detall del quadre compta i la delicadesa ha estat primordial perquè l’obra de 260×194 centímetres no patís cap esquerda.

Ha estat un trasllat de pel·lícula per l'envergadura de l'obra. Foto: Museu Picasso Barcelona

Ha estat un trasllat de pel·lícula per l’envergadura de l’obra. Foto: Museu Picasso Barcelona

Una vegada despenjada, el personal va protegir la pintura amb un vidre de seguretat i la va traslladar amb un camió custodiat per agents de la Policia Nacional. Així, l’operació va culminar després d’una intensa jornada amb l’arribada de Las Meninas a la Fundació Miró.

L’obra formarà part d’una de les 130 obres que intercanviaran les dues institucions artístiques, que s’emmarquen dins dels esdeveniments de celebració Picasso 1973-2023, coincidint amb el cinquanta aniversari de la mort i el quaranta aniversari de la de Joan Miró.

Des que Pablo Picasso va donar el conjunt de la sèrie de Las Meninas (1957) al Museu Picasso Barcelona en 1968 en honor al seu amic i secretari personal Jaume Sabartés, l’obra només ha sortit del museu en quatre ocasions i aquesta és la primera vegada que s’instal·la en un altre museu de la ciutat catalana.

Aquest és el primer gran llenç de conjunt de la sèrie amb la qual Picasso va dur a terme la seva interpretació de Las Meninas de Velázquez al 1957.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */