.

Celebració dels jugadors de l'Alpicat. Foto: Joan Marc Salvat.

Derrota inesperada del Torreforta davant un rival assequible com l’Alpicat (1-2). El conjunt que prepara José Miguel López, tal i com ha reconegut el mateix tècnic en acabar el matx, ha tornat a caure en els errors d’altres partits, s’ha confiat, i ha encaixat una dolorsa derrota contra el penúltim classificat de la taula. El resultat, ja ha avançat López, obligarà a fer replantejaments i ser més seriosos de cara al tram final de lliga. El Torreforta no ha tingut el domini del partit en cap de les seves facetes, com demostra el fet que els blaus no han estat capaços d’enviar cap rematada entre els tres pals en la primera meitat. L’Alpicat, que arribava a Torreforta sense res a perdre i amb molt per a guanyar, ha sortit desacomplexat des dels primers compassos de partit. El primer ensurt dels visitant ha arribat als cinc minuts, en una situació ben resolta pel porter local Pedro. Instants després, el visitant Toje ha tingut el gol a les seves botes, però tampoc ha certificat el gol.

En els primers minuts, el Torreforta ja donava símptomes de no estar còmode sobre el terreny de joc. Una evidència és que el mig del camp ha estat inexistent i rara ha estat la jugada en què els tarragonins han encadenat més de dues o tres passades consecutives amb intenció ofensiva. Mèrit d’aquest desconcert també cal atribuir-lo a l’Alpicat, que amb un joc molt pragmàtic ha posat la pressió ben amunt.

Un defensa del Torreforta refusa el perill de l'Alpicat. Foto: JM.Salvat

El primer gol de l’Alpicat ha arribat en el minut 18: després d’un mal refús de cap enrere, Gomà s’ha anticipat al control del porter i ha superat en l’u contra u a Pedro. Esperonat pel gol, l’Alpicat ha protagonitzat dues accions consecutives, en els minuts 20 i 21, però en aquesta ocasió no ha trobat la porteria.

L’ocasió més clara de perill pel Torreforta en el primer temps ha arribat en una doble ocasió, al minut 39, a pilota aturada. En el servei d’un córner, cap jugador blau ha tingut la sort de rematar la pilota penjada per empatar. El primer temps s’ha acabat amb una decisió polèmica, després que els homes del Torreforta reclamessin com a penal una acció en el minut 45, que l’àrbitre no ha xiulat.

La grada ha estat especialment crítica amb l'actuació arbitral. Foto: JM.Salvat

Sense reacció

Malgrat les paraules de López al vestidor, els blaus no han demostrat senyals de millora en el segon temps. El bon joc no arribava i el Torreforta ho ha confiat tot a les accions de perill aïllat. Prince ha tingut la igualada a les seves botes, per un defensa ha refusat sobre la línia de gol l’empat que ja es cantava a les grades.

Al minut 62, el màxim golejador del Torreforta no ha perdonat. Ferri ha aconseguit l’empat en rematar a boca de canó una centrada d’Edu Escoté. El gol semblava donar ales al Torreforta, que encara tenia marge per capgirar el marcador. No obstant, ni Vieri ni Ferri han pogut marcar en una bona acció de combinació a la frontal de l’àrea rival.

El gol de l'empat de Ferri. Foto: JM.Salvat

Menció a banda meriex el porter Pedro, que al llarg del partit ha salvat tres bones ocasions de l’Alpicat. La darrera, en un u contra u amb un atacant de l’Alpicat, que s’ha plantat sol a l’àrea en aprofitar una pèrdua de Prince.

Les errades d’atenció i en defensa han estat contínues. L’Alpicat ho ha sabut aprofitar i, en el minut 77, ha certificat la victòria. El xut de Víctor ha estat refusat en primera instància per Pedro, però la pilota ha quedat morta dins l’àrea i Gomà, de nou, ha posat per davant l’Alpicat (1-2). El marcador ja no s’ha mogut en els darrers vint minuts, malgrat les ocasions de perill a una i altre porteria: com un xut desviat de Castro, la rematada fora de Prince o un xut de Vieri fàcil pel porter visitant. L’àrbirte ha acabat d’encendre els ànims a la grada, en el darrer minut reglamentari, en anul·lar el que hauria sigut el gol de l’empat, per fora de joc de Chico.

Fitxa tècnica:

CDC Torreforta: Pedro, Edu Escoté, Toni Cornejo, Miranda (Claudio, 45′), Ferri, Vieri, Prince, Palanca, David Molina (Chico, 75′), Raúl (Domènech, 86′) i Carlos.

CA Alpicat:  Édgar, Cholo, Pons, Frances, Fran, Padrones, Callizo, Garriga, Lorenzo, Toje i Gomà.

Gols: 0-1 (18′) Gomà. 1-1 (62′) Ferri. 1-2 (77′) Gomà.

Àrbitre: Eduard Martín. Ha amonestat el local Miranda i als visitants Fran i Toje. Ha expulsat el local Edu, amb vermella directa.