.

Un moment de la resentació del torneig. Foto: Rafa Marrasé

El president del TGN Bàsquet, Josep Maria Adam, el vicepresident, Iñaki Liarte i el director esportiu de l’entitat, Raül Bonet, han estat aquest migdia els representants del club lila en la presentació oficial del Torneig Internacional de bàsquet i minibàsquet que el TGN Bàsquet organitza a la localitat de Cambrils. La presentació del campionat, que enguany celebra la setzena edició, s’ha fet a l’Ajuntament de Cambrils i han assistit l’alcaldessa d’aquesta població, Camí Mendoza, i el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès.

El torneig, que enguany compta amb un total de 79 equips, comença aquest divendres 12 d’abril amb l’arribada d’equips als Apartaments Olimar II, seu dels participants durant els cinc dies de campionat, mentre que la competició pròpiament dita s’inicia el 13 d’abril. El dilluns 15 d’abril és la jornada de descans, quan tots els equips van a Port Aventura (en el preu de la inscripció s’inclou una entrada per a cada jugador/a) i les finals es fan dimecres al matí (excepte les categories premini, que no tenen classificació i que aquell dia faran concursos de tir i habilitats). El torneig acaba amb l’entrega de trofeus al migdia.

«Vull donar les gràcies a l’Ajuntament de Cambrils per les facilitats que ens donen per organitzar el torneig. Ens sentim molt còmodes aquí i volem estar-hi per molts anys», diu Josep Maria Adam, president del TGN Bàsquet.

L’alcaldessa Camí Mendoza, ha destacat el paper del turisme esportiu dins de l’oferta turística de la ciutat i, en aquest sentit, va valorar molt positivament el torneig del TGN Bàsquet: «Fer durant setze anys un campionat així demostra la bona feina feta pel club i també per part de l’Ajuntament. A més, cal tenir en compte que aquest torneig afavoreix l’esport de base i això està en la línia de dues línies mestres del nostre Ajuntament: fomentar l’esport de base i apostar pel turisme esportiu. Ja sabeu que a Cambrils la màxima activitat econòmica que tenim és el turisme i el torneig ens ajuda a refermar el posicionament de la ciutat en aquest sector».

Ja han passat gairebé 15.000 jugadors pel torneig. Amb tot, sempre hi ha entitats que participen per primera vegada, com l’UE Mataró enguany l’Escola Pia de Sabadell.

El regidor d’Esports de l’Ajuntament de Cambrils, Josep Maria Vallès, va assegurar que, gràcies al Torneig del TGN Bàsquet, Cambrils «serà novament seu del bàsquet català»: «Hi participaran 79 equips i els conjunts femenins seran majoria (44), un fet que tenint en compte que soc regidor d’Igualtat, també em fa molt feliç».

La xifra d’equips que disputaran el campionat és la segona més alta de tota la història, només superada pels 80 de l’any 2017.