.

El primer premi de la categoria de pintura rau en Melchor Balsera, de Badajoz, per l’obra ‘Sin título’. Foto: Cedida

El Tinglado 1, l’emblemàtic espai del Moll de Costa del Port de Tarragona, és l’escenari des de dijous passat  de l’exposició de les 75 obres que es van presentar al V Concurs de Pintura i IV Concurs de Dibuix i Gravat, una convocatòria impulsada per la Fundació Privada Mútua Catalana amb el suport del Port de Tarragona i que restarà oberta fins al 13 de desembre. El concurs, nascut a Tarragona amb vocació nacional i internacional, continua creixent en interès per l’augment de les dotacions econòmiques dels premis (5.700 € en total) i per l’exposició de les obres artístiques participants. Atesa la situació de la pandèmia, el lliurament de premis tindrà lloc més endavant, però es poden contemplar totes les obres a l’espai portuari.

El primer premi de la categoria de pintura rau en Melchor Balsera, de Badajoz, per l’obra ‘Sin título’ i el català Lluís Puiggrós, de Santa Maria de Merlès (Berguedà), s’ha dut el segon guardó per l’obra ‘Des de la finestra’. Pel que fa a la categoria de dibuix i gravat, el guanyador és Josep Pérez González, de Castellar del Vallès, per l’obra ‘Espai translúcid / composició 35’. Des del seu inici, la convocatòria, de temàtica i tècniques lliures, aspira a descobrir nous talents i noves formes d’expressió artístiques.

Per tirar endavant la iniciativa i per configurar el jurat s’ha cercat el suport imprescindible de les institucions de la ciutat: Port de Tarragona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Tarragona, Ajuntament de Tarragona i Universitat Rovira i Virgili.

Mostra tarragonina

Davant del Tinglado1, encara es pot contemplar al Refugi 1, la ‘XIX Exposició Col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona’, una altra possibilitat de conèixer els artistes de Tarragona. És la tradicional exposició col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona que ens acosta els artistes locals tarragonins i convidats amb formats i tècniques ben diferents (aquarel·la, oli, fotografia o collage).

Enguany, i a causa de la crisi sanitària, l’esforç és considerable: es tracta d’una obra esperançada, que reflecteix l’estat actual de la nostra ciutat. Carrers, pedres antigues i, sobretot, la mar de Tarragona es presenten, un cop més, reflectits amb passió i fermesa. Dones i homes de la nostra ciutat s’apleguen per a demostrar-nos que l’art no té fronteres, que és un camí d’esperança i d’amor a la vida.

L’horari expositiu d’ambdues exposicions és de dimarts a dissabtes de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges i festius d’11 a 14 hores i dilluns és tancat.

I aquests dies fa un any que es presentava l’Atles Històric i Il·lustrat del Port de Tarragona, impulsat per l’Arxiu del Port, una entitat que aquesta setmana també ens narra dins de la secció ‘Històries Portuàries’ la història i curiositats sobre el pont de la Petxina al Serrallo: quan es començà a bastir, la provisionalitat, la construcció o les darreres notícies.

També des del Teatret del Serrallo es manté la final de PortAutors 2020, una convocatòria que descobreix el talent del nostre territori i dona a conèixer el seu potencial artístic. En aquesta edició el tribunal destaca l’alta qualitat i professionalitat de les sis candidatures finalistes: Ivory Tusk, Patricia Atzur, La Chica del Mono, Lia Sampai, Brott i Mia Fuentes. Es pot seguir les activitats de les persones finalistes a les xarxes socials del Port. Totes les activitats són en el marc de la commemoració del 150 aniversari de la Junta d’Obres del Port de Tarragona.

Redacció