.

Els primers tallers es van fer en escoles de Reus. Cedida.

Els primers tallers es van fer en escoles de Reus. Cedida.

El Clúster TIC Catalunya Sud i diferents empreses tecnològiques del territori han impartit aquest dimecres els primers tallers TIC en centres de formació professional per acostar a l’alumnat la realitat i necessitats del sector. Els centres formatius Maria Rosa Molas i INS Baix Camp de Reus han estat els primers centres reusencs on s’ha dut a terme la iniciativa.

Les empreses Proacit, Viewnext, Etecnic, Expacia, Grupo Castilla i Viajes Para Ti han tingut l’oportunitat d’explicar en primera persona a l’alumnat quins són els seus projectes i necessitats pel que fa a la cerca de nous perfils professionals per ampliar els seus equips. D’aquesta manera es pretén incentivar i motivar al joves per evitar l’abandonament dels estudis i la retenció de talent a les empreses del territori.

Els tallers s’han fet per alumnat de cicles FP mitjà i superior de formacions tecnològiques i digitals. Els i les joves han pogut compartir amb els responsables de les empreses els seus dubtes i conèixer de manera directa la realitat d’un sector potent i en constant creixement al Camp de Tarragona.

Sergi Novo, Clúster Mànager del TIC Sud manté que “la iniciativa neix amb la voluntat de contactar de manera directa amb el talent jove per mostrar-li les oportunitats del sector i retenir-los al territori”. “Volem contribuir a agilitzar la inserció laboral al sector tecnològic del territori i això ho hem de fer de la mà dels centres formatius”.

La iniciativa de posar en marxa aquests tallers sorgeix després d’una sessió de treball entre una trentena d’empreses i centres formatius promoguda pel TIC Sud i l’IMFE Mas Carandell fa poques setmanes, en el marc del Consell per la FP a Reus. La trobada va servir per identificar les necessitats d’empreses i centres formatius per afavorir una millora en els continguts formatius i en la inserció al mercat laboral dins el sector tecnològic a les comarques de Tarragona.