.

Laura Pascual fa una safata durant el partit de la setmana passada contra el CEJ l'Hospitalet (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Laura Pascual fa una safata durant el partit de la setmana passada contra el CEJ l’Hospitalet (Rafa Marrasé / TGN Bàsquet)

Partit transcendental del sènior del TGN Bàsquet demà a la pista del CB Lleida (21 h). En un dia poc o gens habitual per disputar una jornada de lliga (divendres), les noies que entrena Juan Carlos Arjona necessiten trencar la mala ratxa de resultats de les últimes setmanes, on només han estat capaces de guanyar un partit dels set que han disputat. De fet, la derrota de diumenge passat al Sagrat Cor contra el CEJ l’Hospitalet (48-58) ha dut l’equip a una situació límit. Aquell partit, on les liles van arribar a guanyar de 21 punts de diferència (32-11), va suposar perdre una oportunitat única per desfer-se del malson del descens directe. Si les tarragonines haguessin guanyat, estarien salvades, com a mínim de moment, perquè en tot cas, hauran de jugar la promoció de descens.

La situació per aquesta última jornada (s’ha de tenir en compte que tot i ser l’últim partit de lliga, correspon a la jornada 29, la penúltima, perquè la jornada 30 i última segons el calendari, es va jugar l’1 de maig) se centra bàsicament en dos partits, el del TGN Bàsquet i el del Sant Fruitós. Actualment, les liles tenen 10 victòries mentre que el Sant Fruitós en té 9 i ocupa l’última plaça de descens directe (baixen els tres últims). El fet és que el Sant Fruitós té l’average guanyat amb el TGN Bàsquet i, per tant, qualsevol empat l’afavoreix. Resumint: si el TGN Bàsquet perd a Lleida i el Sant Fruitós guanya a la pista del Draft Gramenet (diumenge, 19 h), serien les tarragonines qui baixarien a Primera Catalana. Per tant, el TGN Bàsquet evitarà el descens directe si guanya o, en cas de derrota, si el Sant Fruitós també perd.

De fet, es pot produir un triple empat perquè el Joventut les Corts també té 10 victòries. En aquest cas, el principal perjudicat seria el TGN Bàsquet també. La victòria a Lleida evitaria, per tant, dependre d’altres resultats.

El triomf a la capital de la Terra Ferma no deslliuraria, però, les liles de la promoció de descens en qualsevol cas (promocionen els equips situats entre la desena i la tretzena posició). El TGN Bàsquet jugaria aquesta eliminatòria de descens amb el factor pista en contra (al millor de tres partits) i el seu rival seria previsiblement el CB Igualada, a qui el TGN Bàsquet ha guanyat els dos partits aquest curs, però podria ser també el Grup Barna si l’equip barceloní guanya a l’Almeda i les igualadines perden a la pista del Bencriada. El Grup Barna (11 victòries) té l’average guanyat al CB Igualada (12 triomfs).