.

.

TOTS 21


La reina Concubina.

La reina Concubina.

La reina Concubina XX de Tarragona ha deixat el tradicional testament que es distribueix durant la jornada del Dimarts del dol. El futlletó apareix il·lustrat amb una guillotina i el seu corresponent manual d’instruccions perquè ‘ara el poble també pot fer retallades’. El codi de barres inclou les xifres de la commemoració del Tricentenari (1714-2014), en una al·lusió directa a l’efemèride a la qual el consistori municipal tarragoní no s’ha adherit.

El testament d’enguany, confeccionat per la Societat La Primitiva Terpsícore, llega elements vinculats a la monarquia, com palaus diversos, inclòs el d’Oriente de Madrid des d’on Franco saludava les multituds; una de les amistats predilectes del rei, la famosa Corinna; el iot Fortuna o els calzes de la capella reial. El text s’obre ironitzant sobre els darrers afers econòmics de la casa reial borbònica, i continua amb la política espanyolitzant del ministre de cultura José Ignacio Wert, la llei contra l’avortament i la repressió a Ceuta. La Concubina al·ludeix al ‘frente españolito’ en què inclou al líder del PP a Tarragona, Alejandro Fernández, i a l’alcalde Ballesteros.

El tema eclesiàstic passa per la sàtira de les beatificacions celebrades a Tarragona la passada tardor, per reclamar al Papa de Roma que aturi Rouco Varela i perquè nomeni el futbolista Leo Messi com ‘ambaixador de la cúria’. El terrabastall actual del Barça i els estudis de la mòmia del general Prim completen un testament que es clou amb la inestabilitat continuada a l’àrea municipal de cultura. La publicació sorneguera també inclou un apartat de ‘commemoracions’ en què es detallen les diferents supressions d’actes del programa de Carnaval en els darrers anys i una ironia final sobre la desastrosa venda d’entrades dels teatres locals a través del fallit sistema TarracoTicket.