.

Imate de l’atac terrorista massiu. Foto: Mohammed Salem

Israel parla ja d’almenys 100 morts i 900 ferits per l’atac massiu de Hamàs des de la Franja de Gaza. L’assalt sorpresa ha començat de matinada amb el llançament de múltiples coets contra diverses poblacions del sud d’Israel i la incursió de milicians palestins a la ciutat fronterera de Sederot, que han disparat ràfegues de munició contra la població civil.

“Ciutadans d’Israel, estem en guerra i guanyarem. L’enemic pagarà un preu com mai abans havia conegut”, ha afirmat el primer ministre, Benjamin Netanyahu. “Condemno inequívocament l’atac perpetrat pels terroristes de Hamàs contra Israel. És terrorisme en la seva forma més menyspreable”, ha assenyalat la presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen.

Dret a defensar-se

“Israel té dret a defensar-se d’uns atacs tan atroços”, ha continuat Von der Leyen en un missatge a la xarxa social X. El canceller alemany, Olaf Scholz, també ha repudiat els atacs de Hamàs i s’ha solidaritzat amb el poble israelià. “Avui ens arriben notícies espantoses des d’Israel. El llançament de coets des de Gaza i l’escalada de violència ens commocionen profundament. Alemanya condemna aquests atacs de Hamàs i dona suport a Israel”, ha apuntat Scholz.

Les mateixes condemnes s’han repetit des del Regne Unit, França, Ucraïna, l’ONU i els Estats Units. De fet, en les properes hores està previst que el president nord-americà, Joe Biden, parli amb Netanyahu.

Prop de 200 morts i 1.600 ferits a la Franja de Gaza pel contraatac d’Israel

“Seguim amb consternació l’atac terrorista contra Israel i ens solidaritzem amb les víctimes i els seus familiars”, ha piulat el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez. “Condemnem rotundament el terrorisme i exigim el cessament immediat de la violència indiscriminada contra la població civil. Espanya manté el seu compromís amb l’estabilitat a la regió”, ha reblat Sánchez. La represàlia d’Israel, batejada com operació ‘Espases de ferro’, ja ha bombardejat diverses instal·lacions de Hamàs i altres edificis a la Franja de Gaza. Segons els mitjans palestins, hi hauria més de 198 morts i 1.600 ferits pel contraatac israelià amb míssils i drons.

ACN

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */