.

El fort terratrèmol del Marroc deixa ja 632 morts i 329 ferits, segons l’últim balanç a les 07.30 hores del matí facilitat pel Ministeri de l’Interior. El sisme, de magnitud set a l’escala de Richter, es va registrar poc després de les 23.10 hores de la nit d’ahir divendres i ha sacsejat la regió al sud-oest de Marràqueix.

L’epicentre s’ha localitzat a la localitat d’Ighil i ha provocat l’esfondrament de nombrosos edificis a la zona i rodalies. “El terratrèmol ha provocat la mort de 296 persones a la províncies i prefectures d’Al Hazouz, Marràqueix, Uarzazat, Azilal, Chichaoua i Taroudant. A més, 153 persones han resultat ferides de diversa gravetat i han estat traslladades a hospitals”, ha confirmat el Ministeri de l’Interior del Marroc.

El balanç de víctimes i ferits inicial és fins a les dues de la matinada i es tem que pugui augmentar amb el pas de les hores. El sisme ha afectat també zones rurals muntanyoses i de difícil accés. “Les autoritats locals, els serveis de seguretat i Protecció Civil de totes les províncies i regions afectades s’han mobilitzat per intervenir, proporcionar l’assistència necessària i avaluar els danys”, ha continuat el comunicat del Ministeri de l’Interior, que recomana “mantenir la calma i evitar el pànic” a la ciutadania. Diversos edificis i mesquites de la Medina de Marràqueix –declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO– han resultat danyats pel terratrèmol.

Una vintena de trucades des d’Andalusia

El telèfon d’emergències 112 d’Andalusia ha rebut una vintena de trucades pel terratrèmol del Marroc, procedents de diverses localitats de Huelva, Sevilla, Jaén, Màlaga i Còrdova. La primera de les trucades s’ha rebut a les 00.14 hores i se n’han comptabilitzat més de 20 procedents de municipis com Lepe, Almonte, Sevilla, Huelva, Dos Hermanas, Camas, Jaén, Màlaga, Marbella, Còrdova i Lucena. No hi ha constància que s’hagin produït danys personals ni materials.

ACN