.

.

TOTS 21

El mercat s'ha celebrat, per primer cop, a la Rambla del Morell. Foto: V.T.

El mercat s’ha celebrat, per primer cop, a la Rambla del Morell. Foto: V.T.

La tercera edició del mercat de segona mà del Morell s’ha celebrat avui superant totes les previsions. Després que en la primera edició s’inscriguessin una vintena d’expositors i 30 en la segona, aquesta tercera ha arribat fins als 45. “De fet, vam haver de posar un límit a les inscripcions per a tenir-ho una mica controlat”, explica la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Mònica Casas.

El mercat s’ha celebrat per primer cop a la Rambla del municipi per poder fer-lo més gran i no es descarta ampliar-lo encara més en la pròxima edició. “La nova ubicació ens permetrà créixer. La Rambla és prou llarga per acollir-hi més expositors”, comentava Casas.

Molts curiosos, tant del municipi com de fora, han passejat entre les 10h i les 14h per un mercat de segona mà on es podia trobar pràcticament de tot: roba, sabates, articles de la llar, llibres, tecnologia, quadres, bosses, bijuteria…

L’Esther, veïna del Morell, participava enguany per primer cop com a expositora en aquest mercat amb roba, complements i llibres. “Acumulem molta roba a casa que no ens posem i hem cregut que podíem donar-li una segona vida venent-la aquí”, explicava.

La Maria José, una altra veïna del poble, era la segona vegada que venia al mercat de segona mà. “Està molt bé perquè hi ha molta varietat i enguany, amb la nova ubicació, es veu força gent”, comentava.

La Joana, també del Morell, estava molt satisfeta amb les vendes: “És el segon any que venim i el primer vam vendre força, però enguany encara està anant millor”, deia amb un somriure als llavis.

La Dolo, veïna de Perafort, ha estat present en les tres edicions del mercat i està convençuda que “aquesta nova ubicació és molt millor perquè hi ha més espai, tant per a nosaltres com a per a la gent que ve a passejar”.

De la mateixa opinió eren la Carmen i la Teresa, de Tarragona, que exposaven al mercat per segona vegada: “La Rambla és molt millor per ubicar-hi les parades perquè és un lloc més de pas”.

Entre els expositors també hi havia persones de Reus, com la Noemí, que va assabentar-se de la celebració del mercat per la tele i va decidir provar sort amb roba de la seva filla. “Jo no estic venent massa, però la veritat és que m’agrada molt el mercat. A més, avui fa un dia fantàstic i es veu força gent”, apuntava.

L’Elisabet venia d’Alforja per participar al mercat com a expositora per primer cop. “Vaig saber que es feia a través d’Instagram i vaig decidir venir amb el meu company”, deia. “Tot pot tenir una segona vida i aquests mercats estan molt bé tant per al que ven com per al que compra”, afegia.

Per la seva banda, l’alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha expressat la seva satisfacció per l’èxit de la iniciativa: “Estem molt contents perquè enguany ha estat un èxit, més expositors, més públic, més vendes… A més, la gent que ve aprofitar per passar el dia aquí i això també beneficia a bars i restaurants”.

La trobada s’ha complementat amb un vermut popular per a tots els assistents.

Verònica Tapias