.

.

TOTS 21

Jugadores al torneig de bàsquet i minibàsquet celebrat a Tarragona. Foto: Cedida

Jugadores al torneig de bàsquet i minibàsquet celebrat a Tarragona. Foto: Cedida

El temps permet celebrar el torneig ‘Hores de bàsquet i minibàsquet del TGN Bàsquet’ que celebrava la seva 34ena edició. La diligència dels tècnics del club lila i, la bonança meteorològica a partir de l’hora de dinar van permetre completar una jornada en què només es van haver d’anul·lar una quinzena de partits dels gairebé 60 que estaven previstos. “Estàvem molt pendents del temps des d’ahir. Els primers set partits -set pistes alhora- s’han jugat sense problemes però després ha començat a ploure i hem hagut de reestructurar tots els horaris. D’aquesta manera hem decidit prioritzar els equips que venien de fora, com els de l’Aragó, el Vilassar i tota la resta. Hem traslladat els partits al pavelló, en dues pistes, i per agilitzar-ho hem fet partits de trenta minuts en dues parts de quinze sense aturar el rellotge i així poder jugar el màxim possible”, explica Iñaki Liarte, vicepresident del TGN Bàsquet.

La pausa en la pluja que hi va haver a les dues de la tarda va ser molt ben aprofitada pels tècnics del TGN Bàsquet que, en un tres i no res, van preparar les pistes exteriors per tal de poder disputar-hi partits. “Quan hem vist que parava de ploure hem esperat que s’eixuguessin les pistes i a les quatre ja hem començat a jugar amb una dinàmica normal d’una hora per partit. S’han anul·lat quinze partits en tota la jornada i, per ser sincer, tal com pintava el dia al matí, pensava que s’anul·larien molts més”, diu Liarte que recorda que enguany s’havia canviat la data de les XII Hores per tal que no coincidís amb els Campionats de Catalunya: “Ara feia 6 o 7 anys que no plovia per les XII Hores. Habitualment sempre fem el torneig el primer cap de setmana de juny, però enguany teníem diversos equips als Campionats de Catalunya, per això vam decidir posar aquesta data, suposo que l’any vinent, veient el que ha passat amb el temps, tornarem a la data de sempre [riu]“.

La bona relació amb els clubs participants en el torneig va permetre que la reestructuració dels partits fos molt més fàcil, un fet que Liarte valora molt positivament: “Vull agrair a tots els clubs que han vingut la seva predisposició a adaptar-se als canvis que hem hagut de fer. Tothom ha ajudat molt”. El vicepresident del TGN Bàsquet va voler reivindicar el caràcter festiu de les XII Hores: “Les XII hores són una festa. No hi ha classificació, es tracta de passar-ho bé en el comiat de la temporada”.