.

Imatge d'arxiu d'un temporal de mar a la punta del Miracle de Tarragona, el passat desembre. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

Imatge d’arxiu d’un temporal de mar a la punta del Miracle de Tarragona, el passat desembre. Foto: Romà Rofes / Tarragona21.cat

L’organització de la Marató de Tarragona ha decidit modificar el recorregut de la Marató de Tarragona pel perill que podrien suposar les fortes onades provocades pel temporal de mar previst per demà. En comptes de passar pel passeig de l’escullera del Port, els atletes recorreran dos cops el mateix circuit urbà que passa pel centre de la ciutat i la zona de Llevant.

El fort onatge acompanyat de les ratxes de vent i de pluja fa que Protecció Civil mantingui activats en fase d’alerta els plans Inuncat (Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya) i Procicat (Pla de Protecció Civil de Catalunya). El cos d’emergència ha avisat els organitzadors, que han decidit canviar l’itinerari a darrera hora.

En gris, el tram de recorregut afectat pel canvi.

En gris, el tram de recorregut afectat pel canvi.

En concret, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat als ajuntaments costaners el tancament dels accessos a espigons, esculleres, i altres punts perillosos on un cop de mar pot arrossegar algú. També demana als ciutadans que respectin aquestes restriccions i no s’acostin als accessos tancats.

Onades de més de tres metres

Des d’ahir a la tarda, les boies que té Puertos del Estado del Ministeri de Fomento han enregistrat a Tarragona un pic màxim d’onades de 3,5 metres, amb una mitjana de dos metres. Aquestes boies estan mar endins, i els valors de les ones en arribar a la línia de costa poden haver estat superiors. Al cap de Begur les onades van arribar als 7 metres, mentres que a Barcelona es van acostar als 6.

Més de 1.300 atletes inscrits

Més de 1.300 atletes participaran en la SB Hotels Marató de Tarragona en alguna de les tres curses que tindran lloc: els 42.195 km, els 30 km i els 10 km. per tercer any consecutiu, la jornada també servirà per acollir el Campionat de Catalunya de Marató. La sortida de totes les proves es farà a les 9 del matí de demà des del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Entre els participants destaquen especialment la presència d’atletes com Roger Roca i Pedro Nimo, ambdós campions d’Espanya de Marató. Entre els atletes coneguts també s’ha de tenir en compte la participació de Camilo Santiago, Miguel Ferrer, Kike Fernández Pinedo, Dolça Ollé, Tamara Sanfabio i Javi Garcia. Pel que fa als atletes locals els principals favorits són Pedro Ortega i Ferran de Torres en categoria masculina i Sílvia Ferrer i Estefania Guinovart en categoria femenina.

Podeu trobar més informació sobre la marató fent clic al lloc web de l’esdeveniment.