.

.

TOTS 21


Reyes Pino, regidora de Comerç, Mercats i Consum de l'Ajuntament de Salou; el regidor d'Acció Social, Pedro A. José Lavilla; la coordinadora territorial de l'ICD a Tarragona, Lídia Bargas; el president del Mercat Municipal de Salou, Josep Ramon Llaó; M. Isabel Melé, vocal de l'Associació de Comerciants

Reyes Pino, regidora de Comerç de Salou; el regidor d'Acció Social, Pedro A. José Lavilla; la coordinadora territorial de l'ICD a Tarragona, Lídia Bargas; el president del Mercat de Salou, Josep Ramon Llaó; M. Isabel Melé, vocal de l'Associació de Comerciants

El telèfon 900900120, que l’Institut Català de les Dones (ICD) posa a disposició de les dones en situació de violència masclista, ha atès entre els mesos de gener i desembre de l’any passat un total de 855 trucades procedents de les comarques del Camp de Tarragona. A Catalunya, aquest servei va atendre, l’any 2013, un total de 9.145 trucades, que suposen una mitjana mensual de 762 atencions. Les trucades van ser, en un 92%, de casos per violència psicològica, un 35,8% per violència física, el 7,1 % per violència econòmica i el 2,9 % per violència sexual. Els comerços de Salou col·laboraran enguany amb l’ICD en la campanya de divulgació del telèfon.

Un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina atenen en aquest servei les demandes relacionades amb qualsevol forma de violència contra les dones. El 900900120 és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima, expressar la situació viscuda i en el qual se’ls ofereix una derivació als serveis més adients de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. En les situacions més extremes també es realitza el contacte directe amb els serveis d’emergències policials i de salut. L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l’any i durant les 24 hores del dia i, quan s’escau, es facilita la comunicació en un total de 124 llengües.

Salou col·labora amb l’Institut Català de les Dones

L’Ajuntament de Salou, el Mercat Municipal, i l’Associació Comercial Salou 365 dies obert tot l’any col·laboren amb l’Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, en la campanya de divulgació de la Línia d’atenció a les dones en situació de violència masclista 900900120. La iniciativa s’ha formalitzat aquest divendres en un acte al municipi. L’objectiu és incrementar el coneixement d’aquest servei entre les dones que el puguin necessitar. Aquestes entitats col·laboraran amb la distribució estratègica de cartells i adhesius a través dels establiments que tenen associats.