.

Imatge d l’espai del Tecnoparc a la fira malaguenya. Foto: Cedida

El fòrum Transfiere, que aquests dies celebra la seva tretzena edició al palau firal FYCMA de Màlaga, és la principal trobada europea, i un dels referents mundials, de transferència de coneixement en l’àmbit de la ciència, la tecnologia i la innovació. En aquesta edició aplega més de 500 empreses i entitats de l’ecosistema d’R+D+i, amb la participació de professionals de més de trenta països.

Pel que fa al programa d’activitats programades per l’APTE en el marc de Transfiere, s’organitzarà demà la taula rodona “Nous models d’impuls a la innovació en els parcs científics i tecnològics espanyols”, en la qual participaran representants del Tecnoparc i on s’exposaran iniciatives per afavorir la col·laboració entre l’àmbit científic i l’empresarial per a impulsar el procés de transferència de tecnologia i coneixement. La taula rodona també ha de debatre el paper clau que juguen els governs i l’administració pública per promoure la innovació; o el rol dels parcs científics i tecnològics en els processos d’innovació, especialment en aquells relacionats amb la creació d’start-ups i spin-offs.

El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que “com a parc tecnològic i d’innovació de la 2a ciutat TIC de Catalunya, tenir presència a Transfiere és una gran oportunitat de crear xarxa i connectar-nos amb els principals agents del sector. Des de REDESSA treballem per posar eines que facilitin aquesta transferència de coneixement entre el món de la recerca i el de l’empresa i ho fem amb projectes com el Hub Foodtech & Nutrition i el recentment presentat laboratori d’innovació urbana del Reus Living Lab“.

El Fòrum Europeu per a la Ciència, Tecnologia i Innovació, Transfiere, tancarà portes demà i és una iniciativa l’Ajuntament de Màlaga; la Conselleria d’Universitat, Recerca i Innovació de la Junta d’Andalusia, i el Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats. En aquesta edició, s’ha centrat en temes com la innovació oberta, la inversió, l’emprenedoria, la internacionalització, el finançament, la col·laboració publicoprivada, així com la tracció empresarial.

L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya

L’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya és una associació sense ànim de lucre l’objectiu principal del qual és col·laborar, mitjançant la potenciació i difusió dels parcs científics i tecnològics, a la renovació i diversificació de l’activitat productiva, al progrés tecnològic i al desenvolupament econòmic. Actualment, compta amb 56 parcs membres repartits per tot l’Estat. Aquests parcs van acollir el 2023 a 5.780 entitats que van facturar 25.148 milions d’euros. Aquestes empreses proporcionen ocupació més de 150.624 persones, de les quals 34.190 es dediquen a tasques d’R+D+i.


Notícies destacades: