.

Façana del Teatre Tarragona. Foto: Tarragona21

Façana del Teatre Tarragona. Foto: Tarragona21

L’Ajuntament ha encaminat la solució a la manca d’Auditori a Tarragona, una vella polèmica que no s’havia resolt mai. L’Ajuntament instal·larà el que es coneix com una conxa acústica a la part superior de l’escenari del Teatre Tarragona, disposada en cinc làmines o panells en forma angular i posició ascendent, per tal de poder dotar el recinte d’unes característiques òptimes per a la celebració de concerts, especialment els simfònics, segons ha pogut saber Tarragona21.

Amb un pressupost de 130.000 euros, el projecte ja està redactat i ha estat presentat a la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament. És obra de l’arquitecte tarragoní Xavier Climent, autor justament del projecte de remodelació del propi Teatre Tarragona. Climent ha presentat tres pressupostos, de menor a major quantitat. El primer d’ells puja a 90.000 euros; el segon, a 130.000 euros, i el tercer, a 230.000, una xifra, aquesta última, que ja sobrepassa les previsions de l’àrea de Cultura.

Cultura, comandada pel regidor d’Unió Democràtica Josep Maria Prats, ha apostat pel pressupost intermig. Per tirar endavant la proposta caldrà fer un concurs per a l’execució de l’obra. “Al seu moment, no es va adaptar el Teatre Tarragona com a Auditori per una qüestió pressupostària”, ha indicat a Tarragona21. “Però la necessitat que en té Tarragona segueix existent”.

No hi ha calendari per l’execució de l’obra i la posada en marxa de la conxa acústica, però s’espera que sigui una realitat durant aquest mandat municipal.

Els cinc panells que donaran la forma angular que permet la dispersió correcta del so estaran moguts per politges situades al sostre de l’escenari del Teatre.

J. Garcia