.

Director, actors i equip tècnic, damunt l’escenari del Teatre Tarragona. Aymerich, el tercer per la dreta de la fila dels asseguts. Foto: Tarragona21

Nit de gala al Teatre Tarragona per rebre una altra producció tarragonina. ‘El dulce sabor del limón’ és l”òpera prima’ del jove realitzador tarragoní David Aymerich, que amb una insistència inusitada ha aconseguit fer-se amb un cartell d’actors d’alt nivell i guanyar-se complicitats de patrocinadors per fer viable amb només 22 anys una pel·lícula de cinema.

Va ser un nit d’alfombra vermella, ‘photocall’ amb actors, actrius, equip tècnic i compositors, i el Tarragona es va omplir fins a dalt, mostrant un clima més propi del xivarri estudiantil, adient a l’entorn i l’edat del director.

‘El dulce sabor del limón’ és un drama protagonitzat per un jove rebel que tria un mal camí, personatge interpretat per David Solans, l’actor de Vilassar de Mar que justament es va donar a conèixer en debutar amb el realitzador tarragoní Jesús Monllaó a ‘Fill de Caín’.

Copa també el protagonsime la seva parella al film, l’actriu Elena Rivera, que al seu torn es va donar a conèixer a la sèrie televisiva ‘Cuántame cómo pasó’. La tarragonina Mercè Rovira disputa també un paper destacat, i també apareixen la reusenca Abril Garcia o l’actor de Cambrils Adrià Triviño. El director de fotografia és un altre fitxatge de renom, el mexicà Luis Enrique Carrión, que ha treballat per la cadena nordamericana HBO.

Les actrius Abril Garcia i Mercè Rovira, al ‘photocall’. Foto: Tarragona21

“Ha estat com un treball en cooperativa”, reconeixia la nit de l’estrena el seu director, que anunciava que el film concorrerà en festivals nacionals i internacionals i s’espera la seva estrena comercial l’any vinent. El poder de convenciment d’Aymerich ha estat clau en l’elenc d’actors. Una professional veterana com Mercè Rovira ho relatava així: “Vaig decidir tirar-me a la piscina”.

Grup d’actors desfilant pel ‘photocall’. Foto: Tarragona21

Va escollir Elena Rivera perquè des de jovenet seguia la sèrie ‘Cuéntame’ i ja es va fixar en ella. El David Solans, en canvi, havia de ser un personatge secundari, però en haver una baixa de l’actor principal, ell mateix li va demanar interpretar el jove Jaume.

Aspecte que oferia el Teatre Tarragona. Foto: Tarragona21

El realitzador, durant la roda de premsa prèvia al passi del film. Foto: Tarragona21

L’acte va comptar també amb la presència de la regidora Begoña Floria i de l’alcalde dels Pallaresos, Pep Nolla. Aymerich viu als Pallaresos.

El jove realitzador va començar a redactar el guió de ‘El dulce sabor del limón’ quan estudiava segon de BAT, en 2012. La pel·lícula és un cant als exteriors de Tarragona ciutat i també hi apareix Els Pallaresos. Una persecució policial a Rambla Nova, diverses escenes al Far de la Banya, el carrer Major amb la catedral de fons, les escales mecàniques del Palau de Fires són escenaris volgudament reconeixibles.

Tarragona ha viscut l’estrena de diferents films els darrers anys, però el nou director no parlaria de boom de la filmografia tarragonina: “Ecara queda molt per fer. La base de la ciutat no és encara cinematogràfica”. Ell, per això, ja té un projecte per una segona pel·lícula.

J. G.

/* JS para menú plegable móvil Divi */