.

Resultado de imagen de teatre roma acn

Una vista del circ romà de Tarragona. Foto: ACN

El dissabte 18 de maig, el Teatre romà de Tarragona acollirà una gran novetat, la recuperació de la seva funció original, 2000 anys després, amb la representació teatral “Cònsols de Roma”, de la companyia Ertarteatre, amb text de Gibert d’Artze.

Marc Antoni (Joan Gibert) i Octavi August (Fermí Fernández) van coincidir en moltes ocasions durant la seva vida, però tenim la sensació que mai no van poder parlar amb prou tranquil·litat. Dues personalitats molt oposades amb una cosa en comú: voler sempre el millor per a la seva idolatrada Roma.

En aquesta ficció, ens imaginem aquests “Cònsols de Roma” ja deslliurats de les seves limitacions humanes i amb tot el temps de l’eternitat per poder exposar les seves visions diferents sobre l’Urbs, i, per extensió, sobre el món.

La conversa parla d’amor, de morts, de l’austeritat o del luxe, de la política, de l’ànima… i de la ficció i la realitat que només podem veure i sentir al teatre…

El Teatre romà esdevindrà així un escenari emblemàtic pel que serà la primera representació teatral al monument, després de la primera fase d’adequació i museïtzació de l’espai per posar-lo en valor i integrar-lo en el circuit de visita dels equipaments patrimonials de la ciutat de Tàrraco.

Els espectadors podran sentir-se com a autèntics romans i gaudir d’una representació teatral al mateix espai on es feia segles enrere.
Les entrades a la representació teatral han tingut molt bona acollida entre el públic, desitjós de formar part d’aquesta novetat, i s’han exhaurit en pocs dies.