.

.

TOTS 21

Una imatge de la presentació. Foto: Cedida
Una imatge de la presentació. Foto: Cedida

El Consorci del Teatre Fortuny ha programat per a aquest pròxim semestre de programació vuit noves propostes del Cicle Grans Mestres, que arriba a la desena edició. La primera escenificació serà el dimarts dia 7 de febrer, a les 20:30 h de la mà de Joan Carreras, que presenta “Reflexions a una pandèmia inesperada”, una mirada analítica i necessària sobre la gestió individual, col·lectiva, emocional, política i humana d’una pandèmia inesperada que ha fet aflorar el millor i el pitjor d’un món aparentment sòlid, però realment fràgil.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha manifestat que “des de ReusCultura volem posar en valor que la Cultura a Reus és una suma de diferents apostes, disciplines, programacions i propostes que ens venen donades per tot un gruix importantíssim de professionals que tenim a la vora. I que és remant tots plegats, al mateix ritme, i envers la mateixa direcció que aconseguim que Reus sigui referent cultural”.

Gràcies a l’acord amb la Fundació “la Caixa”, les representacions del cicle viatgen a Palma de Mallorca, Girona, Lleida, Tarragona i València.

El cicle Grans Mestres compleix deu temporades, durant les quals s’han pogut veure més d’una seixantena d’espectacles que han posat el seu focus en la millor dramatúrgia universal, contemporània i clàssica. Francesc Cerro-Ferran, director artístic del cicle, explica que “s’ha interpel·lat a l’espectador allunyant-lo de la seva zona de confort; s’ha criticat la societat d’una manera compromesa, valenta i respectuosa; s’ha donat veu a autores i autors coneguts i desconeguts però indiscutiblement necessaris; s’ha fet un retrat de la condició humana com a reflexió –i mai com a conclusió –, i s’ha normalitzat el treball d’artistes del territori al costat de noms de gran prestigi a nivell nacional i internacional”.