.

Imatge del campus Catalunya. Foto: URV

Imatge del campus Catalunya. Foto: URV

La URV va adoptar diferents mesures de contenció de la despesa energètica per als mesos de calor, com ara la modificació dels horaris dels edificis i el tancament de la majoria de les instal·lacions entre el 7 d’agost i l’1 de setembre, una setmana addicional respecte del mes d’agost de 2022.

Aquesta darrera acció ha tingut com a resultat un estalvi notable de la despesa com a conseqüència de la reducció del consum energètic. Així, el tancament ha propiciat una davallada del consum de gas i electricitat del 27% respecte del mateix període de l’any passat, tot i que la despesa ha estat un 69,6% més.

Això és així perquè si aquest agost, quan es van consumir 724.213 kWh, s’hagués mantingut el nivell de consum del mateix mes de 2022 (989.564 kWh), l’import a pagar tenint en compte el preu actual de l’energia hauria estat de 138.576,78 euros més, un 131% més que l’any passat.

El Pla d’emergència energètica es revisa periòdicament per assegurar l’estalvi i, alhora, unes condicions de treball i estudi adequades. Així, el tancament generalitzat de la climatització a tota la Universitat es produeix aquest divendres 13 d’octubre. De la mateixa manera, la posada en marxa de la calefacció dependrà de les condicions ambientals de les properes setmanes.

V.Tapias

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */