.

.

TOTS 21


Mossos d'Esquadra, amb els tancats. Foto: CUP Tarragona

Mossos d’Esquadra, amb els tancats. Foto: CUP Tarragona

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha confirmat la presència del delegat territorial de Salut, Josep Mercadé, i del delegat territorial del Govern, Joaquim Nin, dilluns, 19 de gener, a les 10:00 hores a la seu dels Serveis Territorials de Salut. Representants de la CGT amb el suport del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública i d’altres entitats van decidir tancar-se a l’interior de l’edifici el dijous 15 de gener al matí per exigir que es garanteixi l’assistència continuada del codi IAM (Infart Agut de Miocardi), amb l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica les 24 hores a l’Hospital Joan XXIII, o bé amb l’ampliació de les guàrdies localitzades més enllà de les 20 hores.

El reclam d’apertura 24 hores d’hemodinàmica ha movilitzat unes 800 persones en una marxa a peu des de barris de Ponent fins a l’Hospital Joan XXIII, així com una posterior marxa i concentració a la seu dels serveis territorials de salut per reclamar una resposta immediata de Mercadé i Nin i mostrar solidaritat amb les companyes tancades. El Grup de Treball manifesta que “no és possible prorrogar més el compromís envers la solució d’aquesta problemàtica, que posa en perill de mort a un gran gruix de la població del país”.

És per això que el Grup de Treball fa una crida al conjunt de la població tarragonina i de les comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, a donar suport a l’ocupació dels Serveis Territorials del CatSalut, “i aconseguir que els responsables polítics entrin en raó”. En vista de la reunió de demà, el Grup de Treball convida a tot i totes a concentrar-se a les 9:30h davant de l’edifici ocupat, “per tal d’exigir a Mercadé i Nin garanteixin l’atenció continuada”.

El passat dissabte deu persones restaven encara tancades a la delegació de Salut a Tarragona i esperen seguir així fins al dia 29, en què s’espera l’arribada del conseller de Salut, Boi Ruiz.

La CGT ha denunciat a Tarragona21 que la Generalitat no els va permès entrar menjar durant tota la nit de divendres i només ha reaccionat al matí, quan ha permès entrar-hi persones amb l’esmorzar destinat als tancats.

També han denunciat que no se’ls permetia fer relleus ni entrar gent, mentre “estàvem sotmesos a un marcatge constant” per part dels Mossos d’Esquadra i també amb la presència dels antiavalots, ha dit a Tarragona21 Conxi de Tena, portaveu del grup. Ella ha pogut sortir a l’exterior avui per participar a la marxa a peu en ser la responsable de premsa.

El Grup de Treball mantindrà el tancament i espera rebre així el proper dia 29 el conseller Ruiz.