.

.

TOTS 21


Les obres a la T-11 són un maldecap pels viatgers entre Reus i Tarragona

Les obres a la T-11 són un maldecap pels viatgers entre Reus i Tarragona

El Ministeri de Foment ha donat definitivament per acabades les obres de reordenació dels accessos de l’autovia T-11, entre l’aeroport de Reus i Tarragona, tres anys després de la data prevista de finalització. L’actuació, que va començar el maig de 2008, ha suposat una inversió de 56,89 milions d’euros. La seva execució per fases, mantenint la via oberta al trànsit amb desviaments i restriccions provisionals, ha aixecat reiterades queixes de veïns i usuaris . El projecte ha abastat un tram de 7,6 quilòmetres d’una carretera amb dos vials per sentit que, segons Foment, no complia els requisits exigits per una autovia per l’existència de nombrosos accessos directes de finques i negocis adjacents.

Les obres, en aquest sentit, han consistit en la millora “integral” de la carretera -l’antiga N-420-, reordenant els accessos existents mitjançant la creació de camins i vies de serveis, així com remodelant els enllaços, dotant la via, aquest cop sí, de les característiques d’una autovia en el tram interurbà entre l’aeroport de Reus i l’enllaç amb l’A-7. En aquest àmbit, tots els encreuaments amb altres vies es troben a un nivell diferent. També s’han habilitat camins de serveis als marges a més de la remodelació dels accessos a l’AP-7 i l’A-7 en tots dos sentits.

En el tram final d’aquest punt i la ciutat de Tarragona s’ha apostat per integrar la T-11 a l’entramat urbà. També, en aquest punt, els encreuaments amb altres vies es fan a diferent nivell. S’han construït també glorietes per donar accés als barris de ponent de la ciutat, s’ha actualitzat l’enllaç amb l’A-27, s’han reordenat els accessos al tronc de la T-11 amb vies de serveis laterals i s’han habilitat quatre passarel·les per a vianants que comuniquen els dos costats del vial.

Segons Foment, tot plegat suposarà una millora de la seguretat vial i l’explotació d’una via amb uns nivells de trànsit de fins a 46.000 vehicles diaris. El projecte s’ha executat mantenint en tot moment la via oberta al trànsit, això sí, amb desviaments i restriccions provisionals. Els trams en obres han anat entrant en servei de forma progressiva segons s’han anat completant. Segons Foment, durant aquest mes de gener s’han finalitzat els últims retocs fins l’obertura definitiva, aquest divendres.

El subdelegat del govern espanyol agraeix la ‘paciència’ dels usuaris

Tot plegat, però, no ha evitat les nombroses i reiterades queixes de veïns i usuaris per les molèsties generades i, sobretot, el retard acumulat. Tot i que la previsió inicial de termini d’execució era de 34 mesos, al final s’ha acabat allargant més de quatre anys i mig. En aquesta línia, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Jordi Sierra, ha emès un comunicat mostrant el seu “agraïment per la paciència” de veïns i conductors durant els anys d’obres. Malgrat això, Sierra ha volgut destacar que l’obra ha estat una “prioritat del Ministeri”.