.

Mapa de l'entorn que ocuparà BCN World

El subdelegat del Govern central a Tarragona, Jordi Sierra, ha criticat el nom de BCN World en el projecte del complex lúdic de Salou i Vila-seca i ha defensat que, per contra, cal potenciar la Marca Tarragona i la Marca Costa Daurada.

En un article d’opinió publicat a Tarragona21, el subdelegat es pregunta: “És lògic que una de les apostes turístiques més importants de les darreres dècades a Catalunya, Barcelona World, menystingui la Marca Tarragona, la Marca Costa Daurada, dues de les marques del territori que l’acollirà? S’ho pot permetre, Catalunya, com a destí turístic sota bandera espanyola, jugar-s’ho tot a una sola carta promocional?”

Sierra assegura que “una de les mesures més destacades que va prendre el Govern d’Espanya durant el primer any de legislatura fou la creació de la figura del Alto Comisionado del Gobierno para la Marca España y su Oficina”. Es pretenia, amb aquesta mesura, “millorar la imatge del nostre país, tant a l’interior com més enllà de les nostres fronteres, en benefici del bé comú”.

Marca España “ha estat utilitzada” en “el debat polític instal·lat a Catalunya”, però més enllà d’aquests debats, Sierra situa les xifres: “Les dades, extretes de l’Institut de Turisme d’ Espanya, depenent del Ministeri d’Indústria, Turisme i Energia, diuen que l’any passat, l’any 2013, Espanya va tancar amb 60.661.073 turistes, record històric i que suposa un increment del 5,6% respecte a l’any anterior. Catalunya és el destí del 25,7% de turistes que venen al nostre país, Espanya. Marca España ha fet molta feina i l’ha fet molt bé”.

El subdelegat afirma que la Diputació de Tarragona “porta anys” fent “una molt bona feina promocionant les marques turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre”. “Aquests dos actius poden ser arraconats pel concepte marca Barcelona? Aquest, al contrari del que es diu, no és un debat de campanar, ni és un debat que s’ha d’aparcar perquè ‘això del nom ja es canviarà’, com s’ha dit, sinó que és una discussió sobre la existència de la nostra província com a referent turístic amb perfil propi. Ens hi juguem molt tots”, conclou.