.

Un moment de les votacions a Tarragona. Foto: Tarragona21

El sondeig de TV3 (Forta-RTVE) publicat a les 20 hores dóna com a clar guanyador de les eleccions generals d’aquest 28-A el PSOE, amb una forquilla entre 116 i 121 escons. El PP baixaria a 69-73 escons. Ciutadans seria tercer amb entre 48-49 escons. Podemos seria quarta amb 42-45. Vox irrompria amb 36-38. El PP perdria gairebé la meitat d’escons.

Així, les dretes no sumarien majoria absoluta, amb 153 escons en el pitjor dels casos i 160 en els millors. Amb dos diputats de Navarra Suma, la dreta tampoc arribaria a la majoria absoluta. L’esquerra, per la seva part, sumaria en el pitjor dels casos 158 escons i en el millor, 166.

La resta d’escons quedarien repartits així: PNB n’aconseguiria sis, EHU Bildu, 2; Navarra Suma; Compromís, un, i Coalició Canària, un.

A Cataunya, ERC i PSC estarien frec a frec, amb 13-14 escons per a ERC; 12-13 per al PSC. Podem en treuria 8, Ciutadans, cinc, igual que Junts x Catalunya. El PP en sumaria dos, Vox, un, i Front Republicà d’Albano Dante Fahín, un.

El PSC guanyaria a Tarragona

Tarragona, el sondeig situa el PSC en primer lloc per vots, amb dos diputats, els mateixos que ERC. Els Comuns mantindrien el seu diputat, igual que Ciutadans, però la gran novetat seria que Junts x Cat i el PP perdrien el diputat que tenien. El candidat de Junts x Cat és l’exconseller empresonat Josep Rull i el del PP, el tarragoní Jordi Roca.