.

Presentació del Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona. Foto: Joan Marc Salvat

Presentació del Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona. Foto: Joan Marc Salvat

“Els resultats de les eleccions al Parlament Europeu constaten la situació de caiguda lliure en la que està instal·lat el PSC de Pere Navarro, situat a les portes de la irrellevància política i sense visos de remuntar”. És l’opinió del Nou Espai Socialista del Camp de Tarragona, que ha demanat la dimissió immediata de Navarro al capdavant del partit, davant una situació de “pre-inanitat dels socialistes catalans que suposa l’esmicolament del gran espai de a política catalana, i un risc immens i immediat per a la (re)composició de la cohesió social del país”.

La magnitud de la patacada electoral del PSC és considerable, amb una pèrdua de 350.000 vots a Catalunya, i des del Nou Espai Socialista del Camp reclamen l’articulació d’un espai transversal d’unitat d’acció de les forces de progrés del país, nítidament catalanistes, d’esquerres i a favor del dret a decidirs. A més, exigeixen l’abanderament d’una nova manera de fer política “més democràtica que partitocràtica, més oberta i transparent, més permeable i participativa, que la legitimi socialment”.

A banda de la dimissió de Navarro, els crítics demanen la convocatòria d’un congrés extraordinari, entenent que si s’arriben en aquestes circumstàncies a les eleccions municipals de 2015 “la situació pot esdevenir irreversible”.