.

Crema de neumàtics a una de les entrades de Tarragona en l’aturada de país del 3 d’octubre

La Intersindical-CSC ha anunciat vaga general de cara a la setmana vinent. El sindicat ja ha preavisat d’una aturada entre el dilluns 6 i el dijous 9 de novembre, i aquest divendres concretarà en roda de premsa per a quants dies manté la convocatòria.

L’anunci que finalment hi haurà vaga s’ha fet coincidint amb l’empresonament de nou consellers. La Intersindical havia convocat vaga general entre el 30 d’octubre i el 9 de novembre, però va desconvocar-la entre el dilluns 30 i el diumenge 5. És per això que el Departament de Treball ja va dictar fa dies els serveis mínims.

Pel que fa als serveis mínims, es garantirà un 33% a Rodalies Renfe. Per al metro, autobusos urbans, tram i FGC, un 50% en hores punta (6.30h a 9.30h i de les 17.00h a les 20.00h) i un 25% en hores vall. L’aerobús haurà de tenir un 50% de les freqüències habituals.

Es garanteixen les urgències mèdiques. A les escoles hi haurà un mínim d’un docent per a cada 6 aules a Infantil i Primària i un per a cada 4 classes per als centres d’educació especial. En llars d’infants, cal un terç de la plantilla, la mateixa ràtio que per a horari de menjador i activitats complementàries.

Pel que fa a la ràdio i televisió públiques, els serveis mínims són del 50% en els continguts habituals en els seus canals, emissores i portals. En els serveis funeraris, la recollida dels difunts fins a les sales de refrigeració haurà de ser com a mínim del 85%.