.

Façana de l'Hospital de Santa Tecla

Façana de l'Hospital de Santa Tecla

El sindicat CGT denuncia que l’hospital Santa Tecla utilitza els boxs d’urgències per atendre a quatre pacients que necessiten ser atesos a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

Segons CGT “degut a que la UCI  estava al complet, han estat assumits pel centre i s´han atès al servei d’urgències. Aquestes instal·lacions pateixen una manca de l’atenció i el control necessaris que aquests pacients tindrien al servei adient, ja que els monitors no estan centralitzats i no poden ser atesos d’una manera adequada pel personal, que està a càrrec de la resta de pacients del servei d’urgències”. Denuncien que “el servei ha estat cobert per dos infermeres i dos auxiliars d´infermeria. La primera infermera ha atès als 4 pacients d´UCI més dos pacients del propi servei i l´altra ha donat assistència a tretze pacients”. I afegeixen que “dels 19 boxs que hi ha en total al servei d’urgències, només 6 disposen del timbre d’assistència”.

A més, “degut aquesta reconversió dels boxs de pacients de grip A en una unitat de cures intensives, els pacients de grip A no han pogut  ser aïllats, tal i com especifica en el seu protocol d’actuació. Tampoc s´han pogut nebulitzar perquè el box no compleix amb el protocol d’aïllament”.

Segons indiquen, aquesta situació s’ha donat durant tot el cap de setmana. D’aquesta manera aquests pacients han rebut assistència però aquesta no ha estat la corresponent.

/* JS para menú plegable móvil Divi */