.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en una imatge d’arxiu.

El Síndic de Greuges s’ha adreçat a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA)  perquè aclareixi si el jove mort per un atropellament mortal durant la nit del 26 al 27 d’agost, a prop de la ciutat de Tarragona estava efectivament estava sota la tutela de la Generalitat i, en cas afirmatiu, quina era la mesura de protecció que tenia. També demana conèixer si el menor estava sol en el moment de l’accident, els motius pels quals es trobava al lloc dels fets i les mesures que s’hagin adoptat en relació amb el cas.

L’oficina del Síndic ha informat d’aquesta decisió d’actuar d’ofici després de tenir “coneixement a través dels mitjans de comunicació” de l’accident que va patir el jove quan “anava en un monopatí a les 6.30 hores de la matinada per un carril de circulació de vehicles de l’autovia A-27”. A l’altura del punt quilomètric 2.3, el noi va ser atropellat per un vehicle. Segons la informació de què es disposa, el jove va morir a l’acte.

En aquest sentit, el Síndic fa referència al fet que “segons alguns mitjans de comunicació, el jove estava sota la tutela de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), tot i que no ha transcendit el tipus de protecció que tenia”.

,