.

La Diputació ha rebut de nou el ple, on s’ha llegit una declaració contra l’espionatge patit per una funcionària. Foto: ACN/E.Tost

El contracte de la brossa de la ciutat de Tarragona ha monopolitzat el ple d’aquest divendres de l’Ajuntament de Tarragona com ho ha fet amb la vida política de la ciutat al llarg de les darreres setmanes.

D’entrada, la sessió s’ha obert amb la lectura d’una declaració institucional per donar suport als funcionaris del consistori després que la cap de Serveis Públics hagi estat víctima d’un cas d’espionatge vinculat a l’adjudicació del servei d’escombraries. El presumpte espionatge va saltar a la llum pública aquesta setmana a través del digital Porta Enrere i sembla ser que també hauria afectat l’alcalde Rubén Viñuales.

Totes les formacions amb representació a l’Ajuntament han volgut mostrar el seu suport a la funcionària amb una declaració que ha llegit el secretari general de la corporació, Joan Anton Font. El document reclama que s’aclareixin els fets i rebutja aquesta mena d’accions.


Altres notícies:


Dins de l’ordre del dia, la sessió també ha donat compliment a la resolució del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic (TCC), amb l’exclusió de GBI Paprec, i demanar la documentació a Urbaser per seguir amb el procés administratiu. Urbaser va ser la segona classificada en el concurs i va ser també una de les empreses que va presentar recurs contra la firma francesa que havia obtingut la millor puntuació.

S’acata, però també es recorre

Malgrat seguir el procediment dictat pel TCC, el ple també ha aprovat recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la resolució del Tribunal de Contractes, que va excloure l’empresa GBI Paprec, guanyadora del concurs. El consistori considera que el procés de selecció de l’empresa francesa va ser correcte i que és la que aporta un millor servei al que necessita la ciutat. La decisió, inclosa com a punt extraordinari a l’ordre del dia, ha rebut el suport de tot el plenari a excepció de Vox i d’un regidor no adscrit.

A banda d’aquestes qüestions, el ple també ha aprovat una modificació de crèdit per aprofitar prop de mig milió d’euros que no s’han gastat, precisament, en el nou contracte de la brossa i que, davant el retard de l’adjudicació definitiva, es poden destinar a altres necessitats. Així, amb el que no s’haurà de pagar de més en aquest primer semestre de 2024, es podrà fer front a diversos contractes i sistemes d’informació, al finançament de la campanya de Nadal, al conveni de col·laboració amb Open Arms, a fer una aportació a l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació, a més de finançar despeses de Patrimoni, el Magatzem Reial o el pagament del contracte de la grua municipal.

Aprovat el canvi de nom de quatre carrers

En un altre ordre de coses, el consell plenari ha formalitzat l’aprovació dels diferents noms de carrers i places aprovats per la darrera Comissió del Nomenclàtor del passat mes de maig. Es tracta de quatre carrers i places que passen a modificar-se per, d’una banda, actualitzar el nom, i en un altre cas, per a correcció ortogràfica.

En primer lloc, s’aprova canviar la denominació del carrer del Pau del Protectorat per carrer de la Pau, en compliment de la llei de Memòria Democràtica. D’altra banda, es retira el nom de passatge Soler Morey i, seguint en la mateixa línia, la plaça Cardenal Arce Ochotorena es passa a anomenar plaça de Montserrat Bertran. Finalment, es posa nom a la rotonda existent a l’entrada del Palau d’Esports de Camp Clar, que passa a anomenar-se plaça de la Vacunació Covid-19.