.

.

TOTS 21


El Senat de Tarragona en imatge d'arxiu. Foto tarragona.cat

El Senat de Tarragona en imatge d'arxiu. Foto tarragona.cat

Els 27 senadors i senadores municipals que han assistit avui a la convocatòria del senat de Tarragona han visitat la nova comissaria de la Guàrdia Urbana, on s’han reunit a porta tancada. El senat de Tarragona és òrgan assessor de l’ alcalde que ha tractat diversos temes, entre els quals destaca un acord unànime contra el tancament de l’Hemeroteca. “Ha estat un clam contra el tancament d’aquest servei i s’ha pres l’acord de instar a la Fundació Catalunya la Pedrera perquè no ho faci. També s’insta a les institucions tarragonines a defensar la seva continuïtat” ha manifestat Francisco Zapater, conseller de Relacions Ciutadanes.

Entre els temes que s’han posat damunt de la taula, destaca el de posar un carrer amb el nom del matrimoni tarragoní format per Leandre Saun i Carme Casas. Leandre Saun va ser un dirigent del PC i un  dels regidors del primer ajuntament democràtic de la ciutat i històric lluitador antifranquista. La seva muller, Carme Casas, va ser una històrica sindicalista i lluitadora antifranquista.

També ha proposat oferir un espai de les noves dependències de la Guardia Urbana a la Generalitat, atès que a Tarragona no  hi ha un espai de reunió per els fills de pares divorciats amb els seu progenitors. El senat de Tarragona, ha proposat omplir un buit al saló de Tarragonins Il·lustres amb un personatge femení, ara s’obre un període de reflexió al respecte. Finalment s’ha plantejat la possibilitat d’endegar una campanya publicitària d’educació, urbanitat i civilitat.