.

La senadora tarragonina per ERC, Laura Castel. Foto: ERC

El Senat engega la ponència d’estudi sobre seguretat i impacte ambiental de les grans instal·lacions industrials, especialment les químiques i petroquímiques i el transport de les seves mercaderies.

La senadora republicana, Laura Castel, ha sotmès en consideració, aquest migdia, l’ampliació de l’objectiu de la ponència d’estudi destinada a treballar la seguretat i l’impacte ambiental de les químiques, petroquímiques i el transport de les seves mercaderies. La comissió d’Indústria, Turisme i Comerç ha aprovat l’ampliació i a partir d’avui podrà començar a focalitzar-se en el tema.

La ponència ja havia estat plantejada prèviament pel senador Josep Rufà, però el fet d’ampliar-la ha obligat a la cambra a dur a terme una nova votació per tirar-la endavant i posar-la en marxa. La comissió començarà a treballar en la ponència estudiant la seguretat i analitzant com afecta ambientalment la presència de les grans indústries, i el transport de les mercaderies perilloses que generen al territori. Durant els pròxims mesos, els membres de la comissió i un seguit d’experts centraran part dels seus esforços en la millora de les condicions de seguretat de les químiques del Camp de Tarragona.

L’explosió a IQOXE el 14 de gener de 2020 va marcar un abans i un després, i des dels òrgans de govern s’està actuant per millorar les condicions de seguretat, per tal d’evitar que es repeteixi un fet com aquest. És per aquest motiu que Esquerra Republicana de Catalunya va proposar la ponència d’estudi, tot destacant la importància d’investigar i treballar conjuntament per millorar la gestió de la indústria química, petroquímica i el transport de les mercaderies al territori.

Redacció