.

.

TOTS 21


Teresa Pallarès, en una imatge d’arxiu. Foto: Cedida

El ple del Senat  ha aprovat aquest dimecres una moció de Junts per Catalunya que insta el Govern espanyol a complir el calendari d’execució de les obres del Corredor Mediterrani perquè estigui finalitzat l’any 2025. La iniciativa ha estat defensada per la senadora Teresa Pallarès, qui ha assegurat que s’està “perdent oportunitats i posant en risc el futur desenvolupament econòmic i social de Catalunya” mentre s’allarguen les obres d’aquesta infraestructura “tan necessària” amb “accions estètiques que no es tradueixen en inversions reals”.

La senadora ha subratllat la necessitat d’executar el projecte d’acord amb l’objectiu de les institucions de la Unió Europea de culminar una xarxa bàsica de transport l’any 2030. Per contra, Pallarès ha lamentat que “actualment només un 36% està en servei i per trams inconnexos, un 76% està en fase d’obres i un 15% encara són projectes que cal definir”.

En aquesta línia, Pallarès ha acusat el Govern espanyol d’apostar sempre per un “model radial” dins un “Estat centralista” i ha recordat la tasca dels eurodiputats de Junts en denunciar a la Comissió Europea la destinació de Fons Europeus per part del Govern espanyol a la xarxa ferroviària de Madrid sense prioritzar pròpiament el Corredor Mediterrani.

La senadora ha posat també de manifest que Junts demana una infraestructura que promou “la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic” atès que significarà una “reducció molt important de consum de combustible i d’emissions d’efecte hivernacle”, així com també contempla objectius socials, de salut pública, econòmics i de mobilitat.

Fi al transport de mercaderies per la costa

La moció de Junts també insta el Govern espanyol a trobar amb celeritat una solució definitiva perquè el transport ferroviari de mercaderies al Camp de Tarragona passi per l’interior. En aquest sentit, Pallarès ha posat de manifest la reivindicació de la plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’, que compta amb el ple suport del territori, perquè es desplaci el trànsit de mercaderies per l’interior.

La senadora ha advertit del “col·lapse de la circulació ferroviària” si el Govern espanyol continua col·locant la línia del ‘tercer fil’ a la línia de la costa des del Vendrell, passant per Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona i Vila-seca. “Serà una mateixa via per a passatgers de Rodalies, de Mitja Distància i per a mercaderies”, ha denunciat.

Finalment, Pallarès ha lamentat que el Govern espanyol no “està arribant on hauria d’arribar si l’any 2030 s’ha d’assolir el 30% del trànsit ferroviari de mercaderies com marca la Unió Europea i, ara per ara, no arriba al 5% en el conjunt de l’Estat”.