.

Un moment de la lectura del manifest

Paraules com “volem una societat igualitària, justa, rica, equilibrada, integradora i lliure de violències masclistes. És per això que des dels nostres pobles i ciutats donem suport a la vaga laboral, per denunciar la bretxa salarial i la precarització laboral que pateixen les dones i reivindicar els seus drets econòmics i la dignificació dels treballs”; o “donem suport a la vaga de cures per posar en valor i donar visibilitat al treball domèstic no remunerat i reivindicar la coresponsabilitat real en les tasques de cura i el dret al temps personal”. Aquestes són algunes de les frases que s’han pogut sentir aquesta tarda en la lectura del manifest institucional del Dia Internacional de les Dones a Salou.

Enguany, han estat les integrants del Salou Club Esportiu – l’entrenadora Laura Ros i la gimnasta Marta Calza- les encarregades de llegir el manifest a la sala d’actes de l’Escola de Música en presència d’un centenar de veïns i veïnes de Salou, a més de l’alcalde Pere Granados; de la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza, i d’altres regidors i regidores del govern i oposició.

El manifest també ha posat de relleu que “donem suport a la vaga de consum per reclamar a les empreses que incloguin la visió de gènere i la lluita contra les desigualtats salarials; que la maternitat no sigui motiu d’expulsió ni discriminació en el món laboral”, o, per exemple que “donem suport a la vaga educativa perquè reivindiquem una educació pública, laica, inclusiva i feminista que faci créixer lliures nenes i nens. Cal educar els nostres infants en els valors de la igualtat de gènere i posar en valor la lluita feminista i la perspectiva de gènere des dels primers trams educatius fins a la universitat”.

La regidora Estela Baeza ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als presents assenyalant que “des que va començar la lluita per la defensa dels drets de les dones s’han donat molts passos però encara queda molt per fer”. “Hem d’apostar per la defensa dels drets, de la llibertat i la seguretat de les dones perquè estem vivint una amenaça real de les polítiques feministes”, apuntava.

L’alcalde, per la seva part, ha reflexionat sobre el fet que “un any més hem de reivindicar el 8M, cosa que no hauríem de fer si fóssim ja una societat moderna, respectuosa i igualitària”. I ha afegit que “lluitem per no tan sols una igualtat material sinó també per una igualtat plena de drets amb els homes perquè no som una societat justa”.

En acabar la lectura del manifest s’ha projectat un vídeo editat per l’Institut Català de les Dones per reivinidcar el 8M i, posteriorment s’ha dut a terme una conferència sobre la figura de “Mª Victòria dels Àngels, més enllà d’una veu” a càrrec de Carme Domingo, llicenciada en Filosofia i professora de música, un actes que ha comptat amb la col·laboració del Grup de Dones de Salou i l’Antena del Coneixement de la URV.