.

El reusenc Joan Josep Nuet, militant d’EUiA, ocuparà el cinquè lloc a la llista conjunta entre Podem i Catalunya en Comú per la demaracació de Barcelona. Segons informa ‘Público’, el coordinador general d’Esquerra Unida i Alternativa anirà en candidatura encapçalada per Xavier Domènech; Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú ocuparà el número dos i, a l’espera de decidir encara el tercer lloc encara que es reserva a un representant de Podem, Marta Rivas, de ICV, serà la número quatre. El pacte entre la formació de Pablo Iglesias i l’encapçalada per Ada Colau estableix que Podem es quedi amb els números tres, vuit i deu de Barcelona i encapçali la llista a Tarragona.

Nuet és un dels encausats per la Fiscalia General de l’Estat en la querella per diversos delictes relacionats amb la indepedència de Catalunya en la seva condició de secretari tercer de la Mesa del Parlament. En aquest sentit, i tal com informava ahir ‘La Vanguardia’, Nuet ha sol·licitat al Tribunal Suprem que no admeti la querella per rebel·lió contra ell,  al·legant que ell no és independentista, que es va abstenir a la votació del dia 7 de setembre quan es va admetre a tràmit la Llei de Transitorietat i que va votar en contra de l’admissió a tràmit de les dues resolucions aprovades el dia 27 d’octubre, la resolució de declaració d’independència i la resolució del procés constituent.

Nuet haurà de declarar aquest dijous amb la resta dels membres de la Mesa davant el magistrat del Suprem Pablo Llarena per un delicte de rebel·lió. Inicialment estaven citats per al dijous passat, però l’instructor els va concedir una setmana per poder estudiar-se la causa.