.

El Rei Joan Carles i el Príncep Felip

Joan Carles de Borbó, en el seu missatge institucional de comiat com a rei, ha explicat aquest dilluns que abdica en el seu fill Felip perquè encari les “transformacions” necessàries a l’estat espanyol “amb més energia”.

Joan Carles ha assegurat en un missatge televisat que Felip té la “maduresa, preparació i sentit de la responsabilitat” necessaris per assumir el paper de cap de l’Estat.

Tot i passar el relleu, l’encara monarca ha deixat clar que Felip està en plenes condicions de “garantir l’estabilitat” de la “gran nació” espanyola. En el missatge -en què ha citat la reina Sofia, la princesa Letícia i el seu pare, Joan de Borbó- ha assegurat que en tot moment ha provat de ser el rei de tots els espanyols i ha ha patit amb les tristeses col·lectives i s’ha alegrat amb els moments d’èxit. Portarà, segons ha dit, sempre Espanya “al fons del cor”.

Joan Carles ha explicat que va començar a madurar la decisió el mes de gener, quan va complir 76 anys, i que sempre ha pres les decisions -com la d’abdicar- pensant en el millor de l’Estat. S’ha mostrat orgullós de la feina feta i agraït pels suports rebuts de bona part de la ciutadania durant aquests anys de mandat.

/* JS para menú plegable móvil Divi */