.

Els de Jordi Bofarull només han cedit un empat i una derrota

Els de Jordi Bofarull només han cedit un empat i una derrota

Que el Club Futbol Reddis ha fet una primera volta molt propera a la perfecció és una evidència, però caldria quantificar l’excel·lència del homes de Jordi Bofarull per descobrir una sèrie de dades que situen en la seva justa mesura aquests primers disset partits del conjunt blanc-i-blau a la Segona Catalana.

Ja fa unes setmanes que l’equip d’enguany va aconseguir superar el millor inici de temporada del club, que es remuntava a la temporada 1974/75. El nou rècord es va establir gràcies a la victòria al camp del Cambrils que significava la desena de les onze primeres jornades.

Ara també podem confirmar que la d’enguany és la millor primera volta de la història del Reddis ja que tan sols ha cedit una derrota i un empat, de manera que també ha superat a la de la temporada 1974/75 en que es van cedir quatre empats, tot i que no es va perdre cap partit fins el mes d’abril al camp del desaparegut Santos, de Tarragona.

Però més enllà de ser l’equip amb millors números de la història del Reddis, també hem volgut fer un repàs a la xifres de tots els equips catalans de totes les categories excepte de la Quarta Catalana. En l’última categoria del futbol català sí que trobem equips amb millors números que el Reddis, sense anar gaire lluny, els del Vilafortuny de Cambrils, que ha guanyat els 12 partits que ha jugat fins ara, o el Godall, que només n’ha perdut un dels 16 que ha jugat.

Una temporada de rècord

Des de la Primera Divisió i fins a la Tercera Catalana trobem a 485 clubs i tan sols el Futbol Club Barcelona pot presentar un full de serveis comparable al del Reddis a la jornada 17, amb 47 punts sumats, L’empat a Tortosa contra el Jesús Catalònia i la derrota a casa davant La Cava fa que l’equip hagi cedit només cinc punts i presenti la millor xifra de Catalunya, només igualada pel Barcelona. Una mica millor que la del Sant Ildefons de Cornellà o bé el Roses A.E. a Tercera Catalana que han sumat 44 punts.

El Reddis ha guanyat quinze partits a la primera volta, cedint tan sols un empat i una derrota. Només el Barça ha aconseguit sumar 15 victòries en 17 partits. Per sota trobem el Sant Ildefons de Cornellà també a Segona i el Roses de Tercera amb catorze victòries. La única petita taca és haver perdut un partit, ja que encara queden equips invictes a Catalunya com el Torredembarra B i el CP Sarrià a Tercera Catalana.

Els 47 gols marcats pels jugadors del Reddis no són el millor registre de Catalunya, però està entre els millors, i només superat per diversos equips de Tercera Catalana, especialment el Sallent amb 58 gols. De Segona Catalana en amunt només el FC Barcelona amb 49 gols està per damunt i l’Albi de Segona Catalana empata amb 47 gols tot i que només ha jugat 15 partits.

El Reddis és el segon millor de 485 principals equips de Catalunya en els gols encaixats, ja que només n’ha rebut set en els primers 17 partits. Això representa que li han fet un gol cada 218 minuts. Només per sota del Peralada de Primera Catalana que n’ha encaixat sis. Amb un gol més en contra trobem el Roses AE, el Manresa que n’han encaixat vuit.

Ara bé, si comptem la diferència entre gols marcats i gols encaixats, el Reddis millora els seus registres en tenir un +40, aquesta xifra el col·loca com el millor de Catalunya de Segona Catalana en amunt, molt per davant del FC Barcelona que té un +37 o del Manresa de Segona Catalana que té un +36. A Tercera Catalana només el Sallent estaria per sobre del Reddis amb un +43.

El que més punts treu al segon

Un apartat en el que el domini del Reddis és absolut, és la diferència de punts que treu als seus perseguidors. Cap líder dels 29 grups que hi ha entre Tercera Catalana i Primera Divisió en que hi han equips catalans han aconseguit després de 17 partits acumular 16 punts d’avantatge respecte els perseguidors. Això significa sumar 1.53 punts per cada punt sumat pel segon classificat. Molt per sota trobaríem el Roses AE que té nou punts respecte el segon i el Sant Ildefons de Cornellà que en té vuit. La xifra és tan espectacular que ni tan sols la trobem en cap grup de la Tercera Divisió en amunt del futbol espanyol. Només s’hi aproxima el R. Zaragoza B que n’hi treu 12 al Teruel. I dues dades més en aquest sentit, la distància entre el FC Barcelona, líder, i el Vila-real, quart, és de catorze punts, i a Segona Divisió A entre líder i cuer tan sols hi ha quinze punts, un menys que entre el Reddis i el segon classificat del seu grup.

Si els homes de Jordi Bofarull no defalleixen en la seva intensitat i seguissin ampliant el en 0.94 punts per jornada la seva avantatge respecte els seus perseguidors, es proclamarien campions en la jornada 27 al camp de l’Alcanar el dia 6 d’abril. Això és molt poc probable, però per aquest Reddis de rècords no hi ha res impossible.

Camp d’Esports/GDDC

/* JS para menú plegable móvil Divi */