.

Personal de Protecció Civil assistint a persones sense sostre durant l’Operació Iglú d’aquest hivern. Foto: Cedida

La passada nit s’ha realitzat el recompte de persones que dormen al carrer, sense sostre, i s’han localitzat 70 persones, de les quals 58 eren homes, 9 dones i 3 que no han pogut ser identificades. Els recompte l’han efectuat 145 voluntaris de les 12 de la nit a les 3.15 de la matinada. A més dels voluntaris i coordinadors del recompte, hi han participat 6 vehicles de Protecció Civil i Creu Roja i vehicles patrulla de la guàrdia urbana.

D’altra banda, també es van comptabilitzar 14 persones dormint a l’alberg, 13 homes i 1 dona, el que fa un total de 84 persones sense sostre. El recompte es va fer fent recorreguts des de set indrets diferents: Part Alta, Part Baixa, Torreforta, Bonavista/Campclar; Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Llevant. Els voluntaris van omplir una fixa amb la informació següent: sexe, lloc on pernocta (al ras/sota cobert/ caixer/vehicle) adreça exacta i si té animals.

El conseller i vicepresident de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona, Francesc Roca, ha agraït la col·laboració dels voluntaris i les diferents institucions que han participat en el recompte i ha afirmat que les dades recollides serviran per coordinar i millorar els diferents recursos i per elaborar un pla d’acció per afrontar aquesta problemàtica.

En el recompte hi ha col·laborat administracions, entitats del tercer sector, entitats privades i voluntaris. Aquesta acció ha estat impulsada des de la Xarxa d’atenció a persones sense llar de la ciutat de Tarragona, fruit del primer recompte l’any 2017, en el qual es van comptabilitzar 49 persones dormint al carrer, 40 homes, 2 dones i 7 sense identificar.

La iniciativa de realitzar la segona edició del recompte de persones sense sostre és de l’Ajuntament  Tarragona, des de la Xarxa d’Atenció Integral de persones sense llar impulsada per l’Institut Municipal de Serveis Social i el Pla Local d’Inclusió i Cohesió social de Tarragona i composta per agents de l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càritas Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d’Execució Penal a l’Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

També hi han col·laborat diferents serveis de l’Ajuntament com la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, els centres cívics i l’ Empresa Municipal de Transports, entre d’altres.