.

La formació que actuarà a La Selva. Foto: Cristina Garcia

El quintet de gòspel ugandès Aba Taano està de gira durant aquests dies per diverses localitats del Baix Camp i aquest divendres, 12 d’abril a les vuit del vespre, oferirà una nova actuació al Castell de Paborde de la Selva del Camp.

Aba Taano, que significa “els cinc” i està format per aquest mateix nombre d’integrants, està format per Derrick (baix i director), Mayanja (baix), Nabbale (mezzo), Kimeze (baríton) i Kamoga (baix). Al llarg dels seus deu anys d’existència el grup ha guanyat vuit premis internacionals de veus a cappella, el més recent l’any 2018 a l’International A Cappella contest de Leipzig (Alemanya).

Els concerts d’Aba Taano són la principal font de finançament de l’orfenat que manté l’ONG “Música para salvar vidas” a Uganda, on una trentena de nens i nenes viuen i tenen una formació acadèmica a Kireka, als afores de Kampala, gràcies al què es recapta als concerts de la formació de cant.

Amb el seu gòspel ens transporten a l’univers de la música vocal de qualitat a través de cants zulú, xhosa i bantu, soweto, així com també del gòspel americà, versions de pop i altres cançons del centre i sud d’Àfrica.

L’actuació de divendres a la Selva es completarà amb dos tallers de cant gòspel i música africana que els integrants d’Aba Taano oferiran conjuntament amb l’Escola Municipal de Música el dijous 11 al mateix Castell del Paborde. El primer començarà a les 18.00h i estarà dirigit a nens i nenes d’entre 7 i 12 anys, mentre que a les 19.15h començarà el segon, destinat a adults i a joves a partir de 13 anys.

En cas de voler realitzar una entrevista personalitzada amb el grup o amb els portaveus de “Música para salvar vidas”, podeu contactar amb Elisabeth Michot (609 154 122) o amb Montse Navarro (630 844 588).

www.abataano.com

www.musicaparasalvarvidas.org