.

López, Rubalcaba i Navarro abans d'intervenir a l'acte polític de Tarragona

El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que aquest dilluns entrarà al Congrés una proposició no de llei per fer avançar el compromís del govern espanyol amb els Jocs Mediterranis a Tarragona pel 2017. Rubalcaba, que es va reunir fa pocs mesos amb l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, vol deixar enrere el temps “de prudència” per intentar que “l’interès electoral” d’aquesta campanya faci “recordar a Montoro” que té un compromís d’inversió amb Tarragona i els Jocs. “M’he cansat”, ha dit, d’intentar negociar-ho amb el PP “sense dir res per evitar polititzar-ho”. El pressupost ronda al voltant dels 100 milions d’euros.

En concret, segons el PSOE, el text que es registrarà aquest dilluns proposa que tirin endavant els “compromisos en inversions” per fer el projecte, “estratègies diplomàtiques internacionals per promoure’l”, i que el compromís arribi tant del govern espanyol com del català. L’entrarà finalment sol el PSOE tot i que, segons el partit, s’ha treballat perquè dugués la firma de totes les formacions de la cambra.

“Em va venir a veure fa uns mesos” Ballesteros per explicar a Rubalcaba “el que ja sabia”: que els Jocs són per la ciutat “més que una competició esportiva”, ha assegurat en mig del míting a Tarragona el líder socialista. L’alcalde de la ciutat, segons ell, va demanar-li suport ara tal com el govern Zapatero es va posicionar al costat de la candidatura al seu moment. “Les proclames del diners i d’inversió s’han de convertir en realitat”, ha recordat Rubalcaba.

Durant dos mesos els socialistes han intentat negociar amb els populars per fer efectiu el projecte, tot i que per evitar “polititzar-ho, que no ho fem per un vot, el que volem és que funcioni, ho vam fer sense dir res”. Ara bé, “m’he cansat”, ha dit el líder socialista, que no “es compleixi el compromís amb Tarragona” per tirar endavant unes infraestructures que han d’estar llestes el 2017 i que no estan contemplades en cap pressupost malgrat que l’estat hi hauria d’aportar el 40% del pressupost, segons el PSC

“Deixo aquesta actitud constructiva i us dic que demà presentarem una iniciativa al Parlament, perquè estem en eleccions i potser ara Montoro es recorda d’aquesta cosa d’Espanya, de Tarragona, de Catalunya, dels Jocs del Mediterrani, ja ho veurem, que el que no ha mogut la prudència potser ho mogui l’interès electoral, a veure si hi ha sort”, ha reblat entre aplaudiments.

Fonts del partit han explicat que es calcula que el cost total de l’obra pot voltar una xifra semblant al que va costar a Almeria, uns 100 milions d’euros. Asseguren que hi ha preocupació política però també ciutadana per un projecte al qual s’hauria de renunciar si no s’assoleixen els compromisos pressupostaris. Segons el partit, l’estat ha d’assumir-ne el 40%, la Generalitat un 40% més, i l’ajuntament el 20% restant.

/* JS para menú plegable móvil Divi */