.

Mariano Rajoy tornarà a ser president del Govern

Mariano Rajoy tornarà a ser president del Govern

El comitè federal del PSOE ha votat àmpliment per abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern i, per tant, no hi haurà terceres eleccions generals. No s’espera que els diputats del PSC, contraris al vot abstencionista, es rebel·lin.

El comitè federal ha estat clar: per 139 votas a favor i 96 en contra ha votat per l’abstenció en una investidura que tindrà lloc dissabte vinent. Dos delegats no han votat la resolució presentada per l’eurodiputada Elena Valenciano, que com s’esperava ha comptat amb el suport majoritari.

Els socialistes votaran ‘no’ a la primera sessió i s’bastindran a la segona.

No s’ha votat l’altra resolució defensada pel socialista basc Txarli Prieto, en la qual es donaven arguments per mantenir el no a propiciar un Govern del PP i, per tant, mantenir vigent el text de desembre de 2015. Al llarg del matí i entorn d’aquestes dues resolucions s’han produït 54 intervencions, a les quals han prevalgut els partidaris del no tot i que finalment han perdut la votació.

El proper pas que s’espera és que l’acord de la majoria sigui acatat per tots els diputats del grup parlamentari socialista, tot i que el PSC ha anticipat que es mantindrà en el rebuig a Rajoy. L’argument dels favorables a l’abstenció de “respectar el resultat de les eleccions” que “ha de ser sagrat” figura en la resolució vencedora, i així ho ha expressat la presidenta d’Andalusia, Susana Díaz.

Pedro Sánchez no es rendeix

El gran derrotat de l’enfrontament al PSOE, Pedro Sánchez, ha reaccionat a Twitter afirmant: “Aviat arribarà el moment que la militància recuperi i reconstrueixi el seu PSOE. Un PSOE autònom, allunyat del PP, on la base decideixi. Força”.